Egiptus plaanib reisikindlustuse turistidele kohustuslikuks muuta

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Amr Dalsh/REUTERS/ Scanpix

Pärast kahe briti turisti müstilist surma Hurghada hotellis plaanib Egiptus reisikindlustuse kõigi välismaalaste jaoks kohustuslikuks muuta.

Kohustuslik reisikindlustus peaks katma nii õnnetuste, terviseprobleemide kui ka surmaga seotud kulutused, kirjutas The Sun.

Rahvusvahelise Reisi- ja Tervisekindlustuse Ajakirja (ITIJ) andmetel on Egiptuse valitsus kaalunud reisikindlustuse kohustuslikuks muutmist juba ka varem, kuid pärast kahe turisti saladuslikku surma võeti teema tõsisemalt päevakorrale.

John ja Susan Cooper olid mõnusal puhkusereisil Steigenbergeri Aqua Magic hotellis Hurghadas, kuid mõne tunni jooksul surid ootamatult mõlemad. Paari surnukehad leidis hotellitoast nende tütar Kelly.

Alguses ütlesid ametnikud, et briti turistid surid loomulikku surma, väites, et John sai südameataki ning Susan mõni tund hiljem suure leina tõttu.

Oma vanemad leidnud Kelly oli aga veendunud, et Susani ja Johni surma põhjuseks oli hoopis vigane õhukonditsioneer. Arvati veel, et surma võis põhjustada toas olnud vingugaas või hoopiski toidumürgitus, kuna väidetavalt tundsid ka mõned teised külastajad end halvasti.

Hiljem kinnitasid ametnikud, et paar hukkus «hingamisprobleemide» tõttu.

Egiptuses hakati kohustuslikku reisikindlustust kaaluma pärast mitmeid õnnetusjuhtumeid Aafrika, Aasia ja Lähis-Ida riikides, millest on olnud mõjutatud ka turistid. Tõenäoliselt hakkab turistidele reisikindlustusega tegelema Egiptuse Finantsregulatsiooni Amet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles