Itaalia pakkumine pensionäridele: koli siia maalilisse piirkonda ning ela 10 aastat maksudeta (4)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sitsiilia
Sitsiilia Foto: Martin Molcan / PantherMedia / Scanpix

Itaalia valitsus loodab aina hõreneva asustusega Lõuna-Itaaliasse uudse ideega inimesi meelitada. Nimelt plaanitakse nii kohalikele kui ka väljastpoolt Itaaliat tulnud pensionäridele pakkuda soodsat elamispinda ning kümmet aastat maksuvabastust.

Paljud on unistanud vanaduspõlve veetmisest mõnes soojas riigis, kuid nüüd plaanib Itaalia selle eriti kättesaadavaks muuta, kirjutas Lonely Planet.

Sitsiilia, Calabria ja Sardiinia kavatsevad hakata pensionäridele pakkuma võimalust kümme aastat makse mitte maksta, kui nad vaid hõredaks jäänud piirkondadesse kolivad. 

Itaalia valitsuses on ettepanek veel endiselt kaalumisel, kuid kui plaan läbi läheb, on riigi lõunapiirkondadesse oodatud elama nii itaallastest kui ka välismaalastest pensionärid.

Ettepaneku käis välja parempoolne erakond Liiga, mis moodustab praegusest koalitsioonist poole. Praeguse idee kohaselt peaksid pensionärid elama kindlas piirkonnas kõigepealt vähemalt kuus kuud ja ühe päeva, pärast mida saaksid nad taotleda kümne aastast maksuvabastust. Loodetakse, et programm meelitab kohale üle poole miljoni uue elaniku.

Maksuvabastuse saamiseks ei saa kolida aga sugugi mitte ükskõik millisesse linna Sitsiilias, Sardiinias või Calabrias. Soodustuse saamiseks tuleb elama asuda linnadesse ja küladesse, kus elab vähem kui 4000 inimest ning mille elanikkond on viimase kümne aasta jooksul kahanenud vähemalt 20 protsendi võrra.

Lisaks maksuvabastusele saavad pensionärid nautida ka soodsat elamispinda, meeldivat ilma ja suurepärast toitu. «Me usume, et see huvitab ka välismaalasi, kuna Itaalia on kaunis riik,» sõnas Itaalia siseministeeriumi majandusnõunik Alberto Brambilla.

Pensionäre vastu võtvad külad ja linnad peavad omakorda tõestama, et neil on hea tervishoiusüsteem, efektiivne jäätmekäitlus ja head pargid ning valgustus. Eeldatakse, et uued elanikud elavdavad kohalikku majandust ning hetkel arvestatakse, et keskmine uusasunikest paar kulutaks nendes piirkondades aastas ligi 20 000 kuni 25 000 eurot.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles