113 aastavahetuseks välismaale sõitjat on end registreerinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetuse ilutulestik.
Aastavahetuse ilutulestik. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Välisministeeriumis on ennast registreerinud 113 Eesti kodanikku, kes viibivad aasta lõpus välismaal.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles, et detsembris on enda lühiajalisest välisriigis viibimisest teada andnud 113 Eesti kodanikku, kellest 35 külastab Taid ja 18 Indiat.

Ameerika Ühendriikidesse reisimisest on teada andnud seitse, Sri Lankale sõidust kuus ning Austraaliasse, Jaapanisse ja Kreekasse minekust neli inimest. Kolm kodanikku on teavitanud ministeeriumi plaanist sõita Hiinasse, Itaaliasse ja Suurbritanniasse ning kaks Austriasse, Filipiinidele, Kambodžasse, Kenyasse ja Soome.

Ministeerium soovitab ka teistel välismaale minejatel end enne reisi välisministeeriumi kodulehel registreerida ning sõlmida ka reisikindlustusleping.

Inimesed, kes satuvad võõrsil viibides hädaolukorda, saavad ministeeriumi teatel abi Eesti välisesindustest. Kui asukohariigis Eesti saatkonda ega aukonsulaati pole, tuleks pöörduda lähimasse Euroopa Liidu liikmesriigi esindusse. Alati võib ühendust võtta ka välisministeeriumi konsulaarosakonna valveametnikuga telefonil +372 5301 9999 või välisministeeriumi valvesekretäriga telefonil +372 637 7000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles