Uuring: reisimine muutub 2019. aastal kallimaks kui praegu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Scanpix

Kui tänu tehnoloogia arengule ning tihedale lennuliiklusele on reisimine muutumas järjest lihtsamaks, siis hiljutise uuringu kohaselt võib arvata, et paraku ka kulukamaks.

Ülemaailmse Reisiprognoosi, Globaalse Ärireiside Ühenduse ja Carlson Wagonlit Traveli poolt läbi viidud uuringu kohaselt tõusevad järgmisel aastal nii lennupiletite kui ka hotellide hinnad, kirjutas Lonely Planet.

Üle terve maailma tõusevad lendude hinnad keskmiselt 2,6 protsenti ning Lääne-Euroopa piirkonnas suisa 4,8 protsenti. Õnneks aitab üha enamate odavlennufirmade turule tulek kallinevaid hindasid ka veidi tasakaalustada.

Sellegipoolest on piirkondi, kus prognoosi kohaselt kulutused kahanevad, nagu näiteks Ida-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika. Nendes paikades on oodatav hindade langus kaks protsenti. Põhja-Ameerikas hinnad tõusevad, kuid mitte oluliselt, vaid 1,8 protsenti. Aasias ja Okeaania piirkonnas aga kerkivad hinnad 3,2 protsendi võrra. 

Lennupiletite hinnatõusu põhjuseks on ennustuse kohaselt kütuse kallinemine ning pilootide puudus. Raporti kohaselt kasvab nõudlus pilootide järele, kuna lendude arv järjest kasvab, kuid samal ajal lähevad mitmed piloodid pensionile.

Kuigi nõudlus pilootide järele tähendab head karjäärivõimalust lennundushuvilistele, võib see lennufirmade jaoks tuua kaasa suuremaid tööjõu väljatreenimise kulutusi. Kõik lisakulutused maksab lõpuks aga kinni ikkagi reisija.

Lisaks lennupiletitele ennustatakse ka terves maailmas keskmiselt 3,7 protsendilist hotellihindade tõusu. Aasia ja Okeaania piirkonnas tõusevad hinnad 5,1 protsenti ning Uus-Meremaal suisa 11,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles