Aasias saab tipprestoranides einestada soodsamalt kui Tallinna tänavatoiduputkades (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi restoranid
Hongkongi restoranid Foto: Caro / Andreas Muhs / Scanpix

Kokkuhoidlikult reisides ei pea toidulaua pealt sugugi kokku hoidma. Tuleb vaid teada, millisesse riiki minna, et einestada tippklassi tasemel soodsamalt kui mõnes Tallinna kesklinna toidukohas.

Mitmed soodsad restoranid üle maailma on välja teeninud toidumaailma Oscari ehk Michelini tärni ning Indoneesia reisibroneeringute lehekülg Traveloka kogus kokku nende seast 50 kõige soodsamat, kirjutas Lonely Planet.

Restoranide taskukohasust mõõdeti terve eine hinna järgi ning info koguti Michelini ametlikelt veebilehekülgetelt. Traveloka kinnitusel on kõik uuringus välja toodud hinnad kogutud 2018. aasta juunis.

Liao Fan, Singapur

Maailma kõige soodsam Michelini tärni pälvinud toidukoht on irooniliselt ühes maailma kõige kallimas linnas Singapuris. Kui algselt oli Hongkongi stiilis sojakastmes kana ja nuudleid pakkuv Liao Fan kõigest toiduputka, siis nüüd on see laienenud restoraniks. Liao Fanist saab maitsva roa kätte 1,88 euroga.

Tim Ho Wan, Hongkong

See paik on esimene dim sumile ehk Hiina pelmeenidele keskenduv restoran, mis on teeninud Michelini tärni. Tänu oma suurepärasele edule on Tim Ho Wan laienenud üle terve Hongkongi, samuti on restoranil väiksemaid harusid üle terve maailma. Keskmise eine hind on 3,24 eurot.

Hamo, Seoul

Selles restoranis saab maitsta autentset Jinju-stiilis kööki, sealhulgas klassikalist bibimbapi, mis sisaldab maitsestatud toorest veiseliha koos köögiviljade ja riisiga. Kõik fermenteeritud maitseained on tehtud kohapeal restorani enda kasvatatud sojaubadest. Keskmine eine maksab siin 6,06 eurot.

Chugokusai S. Sawada, Osaka

Kuigi Jaapani köök ise on maailmakuulus, tasub Michelini tärni saanud soodsa restorani otsingul sammud seada kantoni toitu pakkivasse Chugokusai S. Sawadasse. Keskmine eine maksab siin 8,27 eurot.

Jay Fai, Bangkok

Jay Fai pakub maitsvat tänavatoitu ning Michelini tärni teenis see just oma kohalike lemmikutega nagu krabikarri ja traditsioonilise riisipudru conjeega. Keskmine eine maksab 10,24 eurot.

Terve soodsate Michelini tärni pälvinud restoranide nimekirja leiad SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles