Sügisel reisimine pole pelgalt suvepikendus

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandariinipuud Vahemere-äärses Sitsiilias. Septembris-oktoobris saab Lõuna-Euroopas nautida nii tsitruselisi kui ka muid maitsvaid puuvilju.
Mandariinipuud Vahemere-äärses Sitsiilias. Septembris-oktoobris saab Lõuna-Euroopas nautida nii tsitruselisi kui ka muid maitsvaid puuvilju. Foto: Valeri Vvoennyy/Panthermedia /Scanpix

Jahedate ilmade saabudes kipuvad eestlased lõunasse põgenema või vähemalt agaramalt sügis- ja talvereise broneerima, näitab mitme Eesti reisibüroo statistika. Tegelikult tasub sügisel reisimist vaadata mitte lihtsalt kui suvepikendust ja külmast ilmast põgenemist, vaid kui ühte parimat aega Lõuna-Euroopa avastamiseks.

Go Traveli turundusjuhi Anu Vane sõnul näitab nende müügistatistika ilmekalt, et suvelõpumeeleolu hakkab kohale jõudma, kuna suvepikendusreise broneeritakse hoogsalt. Vane usub, et just oktoober on puhkusereisiks aasta parim kuu. «Siis on korraga valikus kõige enam sihtkohti, kuhu pakettreise korraldatakse, ning Vahemere ääres on kliima siis veel mõnusalt suvine,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles