VIDEOBLOGI Ida-Berliin: keelatud tsoon ja sakslaste hipielu

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marian Võsumets

Üksinda reisimine nõuab pealehakkamist ja julgust, kuid pakub vastu rohkelt põnevaid olukordi ning seiklusi. Postimehe ajakirjanik Marian Võsumets võttis ette omamoodi palverännaku ning seadis omapäi sammud alguses Itaaliasse, kuid jõudis siis välja Berliini.

Ida-Berliinis on tallinlasel tuttav tunne. Hipsterlinnak Urban Spree meenutab Telliskivi Loomelinnakut, ainult et seal on rohkem tätoveeringusalonge ja inimestel on kõigest veel rohkem ükskõik. Prügi ja lohakust on ka rohkem.

Linnapiirist eemal - Grünaus - asub päevapealt maha jäetud Ballhaus Riviera, kuhu sisenemine on keelatud. 150 aastat tühjana seisnud peopaik meenutab Tšernobõli - kõike seal toimunut ei tahaks isegi teada. Sisenemiskeelust hoolimata näitab video kõiki selle kõleda hoone ruumisoppe.

Postimehe ajakirjanik Marian Võsumets jätkab reisivideotega Berliinis, mille juhatas sisse sooloreis Itaaliasse. Seiklused Berliinis jätkavad 6-osalist Itaalia reisivideote sarja.

Vaata videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles