Erilisele Itaalia saarele pääsemiseks tuleb aastaid järjekorras oodata

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montecristo saar
Montecristo saar Foto: FABIO MUZZI / AFP/ Scanpix

Kõige raskem pole Itaalias pääseda mitte Milaano populaarseimasse restorani ega mõnda Firenze šikki klubisse, vaid hoopis väikesele Montecristo nimelisele saarekesele.

Kui kümme aastat tagasi polnud Montecristo turistidele üldse avatud, siis nüüd saavad vähesed õnnelikud siiski saare üle vaadata, kirjutas Travel+Leisure.

Montecristo saar avatakse külastajatele kaks korda aastas, 01. aprillist 15. aprillini ning teistkordselt 31.augustist 31.oktoobrini. Itaalia valitsus annab saare külastamiseks välja ainult tuhat luba aastas ning nendest 600 on reserveeritud tudengite jaoks.

Arvestades, et tegemist on Alexander Dumas kuulsa raamatu «Krahv Monte Cristo» kirjutamise paigaga, pole ime, et nõudlus saarele pääsemiseks on suur. Põnevusromaanis on peategelane Edmond Dantès vangis, kus tema kongikaaslane jutustab talle Monte Cristo nimelisel saarel olevast varandusest. Vangist välja saades lähebki Edmond aaret otsima, hakkab ennast Monte Cristo krahviks kutsuma ning pöördub tagasi Prantsusmaale oma vaenlastele kätte maksma.

Kuigi tänapäeval ei ole saart külastavate turistide jaoks varanduse leidmise lootus kuigi kõrge, leiavad nad Montecristolt eest ühe teist sorti ning pingsalt valvatud aarde. Montecristo on nimelt osa Toscana rahvuspargist, kus asub hulk väljasuremisohus olevaid taime- ja loomaliike. Saare ökosüsteem on looduskaitse all ning seal ei tohi kilomeetri ulatuses rannikust ei ujuda ega kalastada.

Kui soovid saart külastada, pead endaga nõusse saama veel 39 sõpra, kuna rahvuspargi esindaja Aurora Ciardelli sõnul peaks saarele luba taotlema vähemalt 40-liikmelise grupiga.

Saarele minekuks loa taotlemiseks tuleb täita avaldus ning ootama jääda. Väidetavalt võib vastuse saamine aega võtta mitu aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles