Käesolev nädal on parim aeg jõuluaegse puhkusereisi broneerimiseks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Kuigi jõuludeni on aega 17 nädalat, on tuntud lennubroneerimise lehekülje Skyscanneri andmetel just see soodsaim aeg pühadeks piletid osta.

Lennubroneerimise lehekülje Skyscanner Austraalia andmetel on parim aeg jõulupuhkuse piletite ostmiseks 17–18 nädalat enne pühi, kirjutas news.com.au.

Jõuludega kaasneva stressi tundmiseks pole veel mingit põhjust, kuid kui on plaan sel ajal reisile sõita, tasub piletite broneerimisele mõelda juba lähipäevil.

Skyscanneri andmetel võib sel nädalal piletid ostes säästa võrreldes hilisemal ajal broneerimisega tervelt 24 protsenti piletihinnast.

«Millal täpsemalt on parim aeg eri sihtkohtadesse pileteid broneerida, oleneb mitmest faktorist», sõnas Skyscanneri Austraalia reisiekspert Michael Grierson. Kõige määravam on tema sõnul aga pakkumise ja nõudluse vahekord.

«Pakkumise poole pealt on faktoriks näiteks see, mitu lennufirmat samal liinil lendavad,» selgitas ta. Ta lisas, et sihtkoha populaarsus ja broneeringute arv on aga see, mis mõjutab nõudlust.

Skyscanneri andmetel on statistiliselt jõulupuhkusele suundumiseks populaarseim päev 21. detsember ning naasmiseks 5. jaanuar, siis just nendel päevadel on ka piletid oluliselt kallimad. Kui reisida aga mõnel teisel kuupäeval, kas siis 20. detsembril või 22. detsembril, ongi juba hind veidi odavam.

Skyscanneri soovitused jõulupuhkuse broneerimiseks:

1. Broneeri lennupiletid 17–18 nädalat enne pühi, siis on piletid kõige soodsamad.

2. Väldi lendamist 21. detsembril, kuna siis on piletid keskmisest 12 protsenti kallimad.

3. Ära jäta lennu broneerimist viimasele minutile. Nädal enne pühi on hinnad lakke tõusnud.

4. Uuri lennupiletite hindu ka lähedalolevatest lennujaamadest, mitte ainult oma kodulennujaamast lennates.

5. Kaalu sihtkohti, mis on turistide seas veidi vähem populaarsed, kuna vähemrahvastatud lendudele on ka enamasti soodsamad piletid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles