Viimase hetke reisid tasuvad ära vähemalt kolmel põhjusel

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Seoreklama MB

Viimase hetke reisidiilid on suurepärane võimalus reisida nüüd ja kohe, ilma et vajaksid selleks hunnikut raha. Selliseid pakkumisi leiad näiteks KidyTour.ee veebilehelt. Need reisipakkumised tasuvad ära vähemalt kolmel põhjusel:

Säästad raha

Kui soovid vähema raha eest rohkem, siis vali viimase hetke pakkumised. Hind on kaalukas argument. Kui planeerid puhkusereisi, ent ei soovi sealjuures liiga palju raha kulutada, on sedatüüpi pakkumised hea lahendus.

Osade reisisihtkohtadega käib kaasas rohkem võimalusi, teiste puhul on tähtsam kompromiss. Kui reisi planeerimise jaoks ei ole palju aega või soovid võimalikult palju säästa, muutub olulisemaks kompromiss.

Asja võib vaadelda erinevast perspektiivist. Juba raha ja reisimise teemal on erinevaid vaatenurki. Näiteks on levinud arvamus, et kuna reisimine on tänapäeval nii odav, ei pea alati reisima reisibüroo vahendusel. Mõned inimesed valivad kõigepealt reisi välja, arvutavad hinna kokku ning hakkavad seejärel raha koguma. Tõenäoliselt vaidleks osa lugejaid nii ühele kui ka teisele vastu. Üks asi on aga kindel ning ei vaja vastuvaidlemist: viimase minuti reisid aitavad säästa raha. Kes tahab vähem maksta, leiab viimase hetke pakkumiste hulgast kindlasti midagi sobivat.   

Lihtne valida

Kui vabad päevad on kätte jõudnud ja mõtled, et kas tasuks äkki üks reis ette võtta, siis leiad kindlasti palju sobivaid pakkumisi. Kus oleks kõige lahedam ja mis on võimalikud miinused? Kas valid kallimad lennud ja hotellid või eelistad soodsaid pakkumisi ja vähem kulutusi? Kui sul pole neile küsimustele veel kindlaid vastuseid, tasub sellegipoolest järele vaadata, mida pakutakse. Soodsama hinna otsimine ei pea tähendama midagi radikaalset. Näiteks võib sulle tunduda, et sada üheksakümmend  eurot kahesaja asemel on juba hea sääst, samas kui sõber usub, et alles sada kahesaja asemel on piisav soodustus. Ja kellel on õigus?

Finantsid on tähtsad, kuid ka valikute lihtsus on oluline teema. Viimase hetke reisid paistavad sageli olevat sama formaadiga, kuid see ei tähenda, et midagi oleks kehvem. Vastupidi! Kui reisi planeerimiseks ei palju aega, on viimase hetke pakettreisid väga mugav valmis lahendus, kuna kõik vajalikud teenused on üheskoos kõige värskema infoga. Pead vaid otsustama, kas reis pakub huvi ning selle kasuks otsustama või loobuma. Võrdluseks näide reisi pikemast planeerimisest: paar kuud otsinguid ja infopäringuid, hotellide võrdlemine, parima ilma otsimine. Pikemas perspektiivis võivad ilmaennustused ka muutuda. See ei tähenda muidugi, et planeerimine oleks halb või mõttetu tegevus, või et kõike peaks tegema alati spontaanselt.

Samas, võrreldes erinevate reisitüüpide plusse ja  miinuseid, tuleb välja, et kiiretel lahendustel on palju eeliseid (ja mitte ainult rahalises mõttes).

Viimase hetke reisid on kui loodud inimestele, kellel on raske otsustada. Kui sul tuleb tihti ette olukordi, kus mõtled ja mõtled ning lõpuks midagi välja ei mõtle või valid ja valid ning lõpuks jääb asi ikka tegemata, siis vaata reise, kus pead otsustama lihtsalt, kas JAH või EI. Viimase hetke pakkumised ei kaasa liiga palju lisateemasid, mille vahel otsustamine nõuab palju kaalutlemist. Lihtsalt võta või jäta. Mõelda tasub ikka ka, kuid kui aeg peale pressib, on otsustamine lihtsam.

Foto: Seoreklama MB

Väiksem ajakulu

Nagu eelnevast jutust juba selgub, aitavad viimase hetke reisid lisaks rahale säästa ka aega, mis kulub mõtlemise ja planeerimise peale. Aeg pressib peale ning head pakkumised kaua ei oota. Kui reisidiilid aga ei oota, kulub nendega tegelemise peale ka kokkuvõttes vähem aega.

Tegelikult ei pruugi see punkt olla igaühe jaoks oluline. Miks? Sest on inimesi, kelle jaoks reisipakkumiste uurimine ja planeerimine on omamoodi hobi. Sellisel juhul ei tundu lihtsad valikud kuigi intrigeerivad. Samas, kui oled reisimisest sügavuti huvitatud, võivad viimase hetke reisipakkumised olla teistmoodi mõtlemise viis.  Nende kaudu saad hea ülevaate, mis võimalusi sihtkoht pakub ning kui parasjagu juhtub vaba aega olema, võid kohe parimaid diile kasutada. Võta seda kui allahindlust, ilma et peaksid supermarketis teiste ostjatega parimate soodustuste pärast võitlema.

Muide, kõnealused sooduspakkumised (kui hinnad on head, miks kaupa laos ei hoita?) on väga nõutud ka freelancerite ja vabakutseliste hulgas, kes töötavad paindliku graafikuga ning ei pea ilmtingimata kontoris istuma (eriti siis, kui nad avastavad, et keskkonnavahetus annab töös paremaid tulemusi).

Kasud reisikorraldajatele ja klientidele

Säästetud raha, lihtsad valikud, väike ajakulu – viimase hetke reisid on kõrgelt hinnatud vähemalt kolmel põhjusel. Neist lõikavad silmnähtavat kasu ka reisibürood ja lennufirmad. On loogiline, et lennufirmale on kasulik müüa välja kogu lennuk, isegi kui viimased kohad ostetakse soodsama hinnaga.

Lõika neist kolmest heast põhjusest kasu ning mine vaata viimase hetke pakkumised kohe järele – näiteks leheküljelt www.KidyTour.ee. Võib-olla sõidad reisile juba homme.

Copy
Tagasi üles