Hurghada hotellis suri kaks turisti, kõik külastajad evakueeritakse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: MOHAMED EL-SHAHED / AFP/ Scanpix

Teisipäeval leiti Egiptuse kuurortlinna Hurghada Steigenberger Aqua Magic hotellist kaks briti turisti surnuna. Kuna surma põhjuses kahtlustatakse viirushaigust, evakueeritakse hotellist kõik külastajad.

Steigenberger Aqua Magic hotelli tube müünud reisikorraldaja Thomas Cook otsustas turvalisuse kaalutlusel kõik 301 külastajat hotellist eemaldada, kirjutas Independent.

Evakuatsiooniga alustati täna hommikul ning reisikorraldaja kutsub ise seda «ettevaatusabinõuks».

«Kuigi me mõistame, et see on puhkusel olijate jaoks ärritav, usume, et see on õige asi, mida praegu teha», seisis Thomas Cooki teates.

Teisipäeval leiti hotellist surnuna 64-aastane Susan Cooper ja tema 69-aastane abikaasa John Cooper. Nad olid puhkusel koos oma tütre ning lapselastega. Hetkel teadaolevate andmete kohaselt suri kõige pealt John ning mõned tunnid hiljem ka Susan.

Reisikorraldaja andmetel on paari surma põhjus endiselt ebaselge. «Me oleme samuti saanud mitmeid kaebusi külastajate seas tõusnud haigusjuhtumite kohta», seisis teates. 

Hetkel arvatakse, et paar oli saanud viirushaiguse, kuna on äärmiselt ebatavaline, et reisikorraldaja evakueeriks terve hotelli.

Thomas Cooki esindaja sõnul teevad nad surmajuhtumit uurides koos hotelli ja ametivõimudega tihedat koostööd.

Steigenberger Aqua Magic hotell läbis viimati auditi 2018. aasta juulis ning hotelli üleüldine hinnang oli 96 protsenti.

Reisikorraldaja pakkus kõigile evakueeritud reisijatele võimalust tasuta mõnes muus hotellis ööbida või varem tagasi lennata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles