Piltuudis: Londonis taasloodi ikooniline ehitustööliste foto pilvelõhkujal

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikoonilise tööliste foto taaselustamine Londonis
Ikoonilise tööliste foto taaselustamine Londonis Foto: Jonathan Brady / PA Wire/PA Images/ Scanpix

Foto üheteistkümnest töölisest New Yorgis Rockefeller keskuse ehitusel on üks kuulsamaid jäädvustusi maailmas. Londonis lubati kaheksa õnnelikku kõrgustesse, et ikooniline foto taasluua.

Üks õnnelikest, kes kõrgustesse lubati oli Helen Coffey, kes kirjeldas, et nad tegemist oli 32-korruselise hoonega, mille tippu oli asetatud metallist tala, millele seltskond siis istuma seati, kirjutas Independent. Naise sõnul oli justkui maailma tipus olemise tunne ning võimas vaade pealinnale suisa joovastav.

Seltskond sai nautida lõunasööki kõrgustes, justnagu 1932. aasta fotol olevad ehitustöölised, ainult selle vahega, et tänapäevane foto on tehtud Londonis, mitte New Yorgis ning kogu seltskond oli rihmadega tugevalt julgestatud.

80 aastat tagasi tehtud foto New Yorgi pilvelõhkuja ehitusobjektil
80 aastat tagasi tehtud foto New Yorgi pilvelõhkuja ehitusobjektil Foto: CORBIS / REUTERS/Scanpix

Kaheksa inimest, kes lubati 137 meetri kõrgusele Londoni pilvelõhkujale, et taasluua kuulus foto, valiti välja loosi teel. Ürituse korraldajaks oli online toidukulleri ettevõte Deliveroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles