Tallinn valiti Euroopa kümne targa turismilinna hulka

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Roman Tsubin / PantherMedia / Scanpix

Tallinn on valitud turismisihtkohana kümne finalisti hulka konkursil «European Capital of Smart Tourism» ehk Euroopa targa turismi pealinn, kirjutab Raepress.

Konkursiga tunnustatakse silmapaistvaid saavutusi Euroopa linnaturismi arendamisel. Turismilinnasid hinnatakse  neljas kategoorias: ligipääsetavus, kestlik ja jätkusuutlik areng, digitaliseerumine ning kultuuripärandi ja loovuse kaasamine turismimajandusse. Kümme finalisti näitaksid oma edukust kõigis neljas kategoorias.

Abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on turism Tallinna jaoks oluline majandusharu. «Turistid kulutavad Tallinnas 960 miljonit eurot aastas ja turism loob otseseid töökohti ja kaudseid töökohti erinevates sektorites», ütles Riisalu.  

Riisalu sõnul on oluline, et linna turismiarenguid suunatakse jätkusuutlikult ja vastutustundlikult, säilitades samal ajal tasakaal majanduse, keskkonna ja kohaliku elukvaliteedi vahel.

Konkursil osaleb 38 linna 19 Euroopa riigist. Lisaks Tallinnale on finalistide hulka arvatud Brüssel, Helsingi, Ljubljana, Lyon, Malaga, Nantes, Palma, Poznan ja Valencia.

Tiitli «European Capital of Smart Tourism» võitjad selguvad novembris. Lisaks kahele linnale, kes saavad kanda seda tiitlit, tunnustatakse linnade saavutusi ka neljas eraldi eelpoolnimetatud kategoorias.

Konkursi eesmärk on tunnustada jätkusuutlikke ja innovatiivseid turismiarenguid linnades.  Turism on väga kiiresti arenev majandusharu, kus on rohkelt väljakutseid nii teenuste disainis kui digivaldkonnas aga ka jätkusuutlikus arengus ja loomemajanduse paremas kaasamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles