Saaremaa toidufestival esitleb saarlaste aardeid

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa.
Saaremaa. Foto: Küllike Rooväli/Scanpix

3.-9. september toimub Saaremaal juba viiendat korda Saaremaa Toidufestiva, kus saab taas näha haruldusi saarlaste kodudest ja metsadest.

Neljapäevast pühapäevani  (6.-9. september) ootab Saaremaa Muuseum kõiki väikeseid ja suuri tutvuma meie metsades leiduvate seentega, toimub seenenäitus. Kuigi suvi oli kuiv, on augustis ilmataat meid piisavalt vihmaga kostitanud ja nii saab seenenäitusele välja panna nii söödavaid, mittesöödavaid, tinglikult söödavaid kui ka mürgised seeneliike ehk kõiki seeni, mida mets meile sel ajal annab.

Seenehuviliste küsimustele vastab kohapeal näituse kuraator, bioloog Sirje Azarov, lisaks saab lahendada erinevaid ülesandeid, värvida toredaid seenepilte ja vaadata Tallinnfilmi multifilmi «Operaator Kõps seeneriigis».

Kolmapäevast pühapäevani eksponeeritakse näitusel «Meil on savi! Eesti keraamika saarlase kodus» saarlaste kodudes olevat Kunstitoodete Kombinaat ARS, Kunstifondi Kunstitoodete Kombinaadi (KFK) ja Tallinna Ehituskeraamikatehase (TEKT) toodangut ning ka meil hetkel tegutsevate keraamikute loomingut. Kõigil saarlastel, aga ka suvitajatel tasub sahvris hoolega ringi vaadata, ega just seal ole mõni haruldus, mida teistelegi korra näidata.

Kodudes leiduvaid tarbeesemed kogutakse kokku ja need pannakse välja Kuressaare linnuse näitusesaali. Näitus jääb avatuks septembri lõpuni.

«Kolm aastat tagasi alustatud näitustesarja üks olulisemaid eesmärke on tutvustada ja väärtustada Eestis aegade jooksul toodetud tarbe- ja kunstiesemeid, olgu nad siis klaasist või seekord savist. Suurimad tänud kuuluvad muidagi Tõnis Kipperile, kes on selle idee algataja ning Saaremaa Muusemile idee teostajana» rääkis Saarema Toidufestivali korraldaja SA Saaremaa Turism esindaja Angela Nairis.

Esmakordselt toimub näituse ajal pagarite-küpsetajate mõõduvõtt. 8. septembril kell 13 on Kuressaare lossis seenemikkudest meisterdatud pirukate võistlus, oodatud on kõik tooma kohale oma küpsetisi.

Kes soovib osaleda savi- või seenenäitusel, siis sellest saab teada anda festivali kodulehel olevatele kontaktidele.

Saaremaa Toidufestival toimub tänavu viiendat korda. Festival on osa septembris korraldatavast Eesti toidu kuust. Eesti toidu kuu on üks kuuest toidusündmusest, mida korraldab Maaeluministeerium kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles