VIDEOBLOGI Üksinda Itaalias: sattusin kogemata Bolognast Berliini?!

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marian Võsumets

Üksinda reisimine nõuab pealehakkamist ja julgust, kuid pakub vastu rohkelt põnevaid olukordi ning seiklusi. Postimehe ajakirjanik Marian Võsumets võttis ette omamoodi palverännaku ning seadis omapäi sammud Itaaliasse.

Itaalia reisipäeviku kuuendas osas jõuab Marian Bolognasse, kus on seni vaid ronge vahetatud ja edasi tormatud. Kuid ülikoolilinn lummab tohutute passaažidega - jääb mulje, et terve linn vaid passaažikäikudest ja tänavakunstist koosnebki.

Pasta Bologneset teame kõik - aga milline on see õige? Bologna on selle roa sünnipaik ning elevus on suur, tellides kohalikus restoranis autentset Tagliatelle con Ragù alla Bologneset. Nagu nimi viitab, leiutasid spagetid selle toidu juurde ameeriklased, originaalis valmistatakse seda tagliatelle pastast.

Reisides üksinda, olles avatud uutele inimestele, võibki juhtuda, et satud Bolognast Berliini. Jah, Saksamaale! Kuidas nii juhtus, vaata videost! Reisiblogi jätkub järgmises episoodis Berliinis, kus murrame sisse maailmasõja eelsesse mahajäetud ballisaali Ballhaus Riviera ning avastame hipikultuuri Ida-Berliinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles