Lennujaama apsu tõttu lendas reisija 3640 kilomeetrit vales suunas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iqaluit
Iqaluit Foto: Chris Wattie / Reuters/Scanpix

Pühapäeval lendas kanadalane Christopher Paetkau Yellowknife lennujaama vea tõttu Calgary lennujaamast Inuviki asemel hoopis 3640 kilomeetrit teises suunas asuvasse Iqaluiti.

Filmitegijast Paetkau tundis juba vahemaandumisel Yellowknife’i lennujaamas, et midagi on valesti, kirjutas Lonely Planet.

Mees oli broneerinud lennu Calgaryst Inuvikki vahemaandumisega Yellowknife’is. Terve teekond oleks pidanud kestma vähem kui kolm tundi, kuid Paetkau jõudis hoopis kaugel põhjas asuvasse arktilisse Iqaluiti.

Paetkau jõudis Yellowknife’i lennujaama, kus arvutivea tõttu vaatasid lennujaama teenindajad reisijate lennuinfot läbi käsitsi, mitte skannides. Samal ajal Inuvikki suunduva lennuga seisis reas veel kaks teise sihtkohta suunduvat lennukit. Kuna Paetkau ei olnud kindel, millisesse lennukisse ta peaks minema, läks ta veel tagasi check-in-laua juurde, et oma lennu õigsuses veenduda. 

Check-in-lauas vaadati mehe dokumendid ja lennupilet uuesti üle ning suunati lennukile. Juba õues asfaldil olles hakkas grupp reisijaid ühe lennuki peale minema, kellega Paetkau ühines. Kui mees lennukisse jõudis, küsis ta veel lennusaatjalt üle, kas lennuki sihtpunkt on Inuvik. Vastuseks sai ta «jah, lõpuks». Alles hiljem selgus, et lennusaatja arvas, et Paetkau viskas nalja. Nimelt ei suundunud lennuk mitte lääne suunas asuvasse Inuvikki, vaid Kanada kirdeosas asuvasse Iqaluiti.

Paetkau märkas alles poole tee peal, vahemaandumisel Rankin Inleti lennujaamas, et ta on valel lennul. Mehe sõnul uuris ta teiselt lennusaatjalt, millal nad Inuvikki jõuavad ning lennusaatja nägu olevat «vajunud pikaks», kui ta mõistis, et mees on vales lennukis. 

«Naine, kes ütles mulle, et me jõuame lõpuks Inuvikki, tundis end kohutavalt. Ta ütles, et oh jumal, ma ei võtnud sind tõsiselt, ma arvasin, et teed nalja», sõnas Paetkau.

Nimelt olevat üks reisija samalt lennusaatjalt enne Paetkaud küsinud naljatades, millal nad Hawaiile jõuavad. Lennusaatja arvas, et Paetkau teeb sama nalja, mistõttu vastas ka tema naljaga.

Paetkau reis võttis lõpuks aega tervelt 14 tundi, kuid sellegipoolest ei olnud mees sugugi nördinud. Ta viidi tagasi Yellowknife’i lennujaama, kus lennufirma suunas ta hotelli. Pärast veidikest puhkust jätkus tema reis Inuvikki.

«Ma ei ole ärritunud. Võib isegi öelda, et ma olen tänulik, kuna nad lahendasid olukorra suurepäraselt. Mõni teine lennufirma ei oleks ehk seda teinud,» arutles Paetkau.

First Airi esindaja sõnul on neil hea meel, et nad suutsid Paetkau ootamatu reisi muuta nii meeldivaks, kui see võimalik oli. Ta kinnitas, et juhtumit uuritakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles