Prantsusmaa teemapargis koristavad külastajate prahti treenitud varesed

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Prantsusmaa suuruselt teine teemapark Puy du Fou on tööle pannud kuus künnivarest, keda treenitakse külastajate järelt prügi korjama.

Vareslaste perekonnast pärinevad künnivaresed on kuulsad oma intellektuaalsete võimete poolest, mistõttu on ka selline projekt üldse võimalik. Puy du Fou vareseid treenib prügi koristama pargi pikaaegne linnuekspert Christophe Gaborit, kirjutas Travel+Leisure.

Gaborit tuli lindude tööle rakendamise ideele üle kümne aasta tagasi, kui ta avastas kahte künnivaresepoega kasvatades, et ta suutis lindudele maiust pakkudes selgeks õpetada prügi korjamine. 

Mees lasi lindudel prügi panna kaheosalisele sahtlile, millest maiusesahtel avanes siis, kui prügisahtlisse midagi asetati. Selle peale õppisid linnud seostama prügi üles korjamist toiduga.

Kui prügi koristavad künnivaresed on kahtlemata lõbustuspargis kasulikud, siis see pole nende ainus boonus. 

Pargi juhi Nicolas de Villiersi sõnul armastavad linnud õigetes tingimustes inimestega suhelda ning läbi mängu ka usalduslikum side luua.

Gaboriti meetodit kasutades hakkab terve pargi meeskond vareseid prügi koristamisel juhendama, nii et iga kord kui vares prügi õigesse kohta paneb, saab ta maiust.

Villiersi sõnul on linnud eriliselt kiired töölised ning suudavad vähem kui 45 minuti jooksul täita terve prügikasti prahiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles