Dubais pandi turist ühes nelja-aastase lapsega klaasi veini joomise eest kartsa (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellie Holman koos tütrega
Ellie Holman koos tütrega Foto: Detained In Dubai / SWNS.com /Scanpix

Briti turist lendas Londonist Dubaisse lennufirmaga Emirates, mille pardal pakuti ka alkoholi. Dubaisse jõudes pandi naine koos oma nelja-aastase lapsega haisvasse kartsa alkoholi tarbimise eest.

44-aastane Ellie Holman reisis Dubaisse koos oma väikese tütrega, kui nad lennujaamas pärast maandumist kinni peeti ja koos kolmeks päevaks kartsa viidi, kirjutas Airlive.net.

Holmani sõnul hoiti neid jälgilt haisvas lennujaama kinnipidamiskeskuses koos tütrega. Neil ei lubatud perekonnaga ühendust võtta, ka mitte Holmani abikaasaga.

Kolme lapse emast hambaarst Holman peab nüüd Ühendemiraatidesse jääma tõenäoliselt vähemalt aastaks ajaks, seni kuni tema juhtumiga tegeletakse.

«Minu väike tütar oli sunnitud häda tegema kongi põrandale. Ma ei ole teda kunagi kuulnud nutmas nii, nagu seal kongis,» rääkis naine väljaandele MailOnline.

Naise sõnul võeti temalt ära pass ning talle öeldi, et dokument jääb kuni olukorra lahenemiseni võimude kätte, mis võib võtta vähemalt aasta. 

«Praeguseks on see kõik läinud mulle maksma ligi 30 000 naela (33 630 eurot) kohtukuludeks, muudeks kuludeks ning töölt puudumiseks. Minu kliinik on suletud. Kõik meie säästud on kadunud,» sõnas naine.

Holmani sõnul oli vahistamise põhjuseks see, et ta oli kaheksatunnise lennu ajal tellinud klaasi veini, kuid ametnike huviorbiiti sattus ta kõigepealt aegunud viisaga. Selgus, et tegemist oli viisaga, mis oli mõeldud ühekordseks sisenemiseks. Kuna Holman oli sama viisaga aga mitu korda Dubaisse lubatud, ei osanud ta arvatagi, et see ei kehti.

Pärast aegunud viisa avastamist soovitas ametnik tal samal päeval tagasisõidupilet Londonisse osta. Kuigi Holman palus luba uue viisa taotlemiseks, ei olnud ametnik sellega nõus.

Veel uuriti tema käest, kas ta on tarbinud alkoholi. Holman vastas, et talle serveeriti lennukis koos toiduga veini. Immigratsiooniametnik teatas naisele selle peale, et alkoholi omamine on kuritegu, ka siis, kui see on ära tarbitud ning naine arreteeriti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles