British Airlinesi meestöötaja vallandati krunni kandmise pärast

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @siddis_

Lennunduses kehtivad töötajatele mitmed piirangud just välimuse osas nagu näiteks tätoveeringu omamise keeld ning pikkusepiirang. Sellegipoolest tundub, et British Airlines läks krunni kandva töötaja vallandamisega üle piiri.

Endine British Airlinesi töötaja väidab, et ta vallandati trendika krunni kandmise pärast, kirjutas Travel+Leisure.

Sid Ouared oli just British Airlinesi klienditeeninduses töö saanud ning osales kahe nädala pikkusel treeningul. Treeningu viimasel päeval öeldi aga talle, et tema soeng on lennufirma riietumisreeglitega vastuolus. Ouared on veendunud, et just see oli tema vallandamise põhjuseks.

«Nende väitel [krunn] ei lähe kokku nende vormiriietuse poliitikaga. See, et nad mu vallandasid sellepärast, et olen pikkade juustega mees on jabur ja seksistlik,» sõnas mees.

Ouared peab seda diskrimineerimiseks ning sõnas, et põhimõtteliselt vallandati ta seetõttu, et tema juuksed on nagu tüdrukul. Talle anti valida, et kui ta soovib siiski tööle jääda, peaks ta kas juuksed maha lõikama, turbani pähe panema või rastapatsid tegema.

Kuna Ouared ei kuulu turbanit kandvate sikhistide hulka ega pole ka rasta, oleks tema hinnangul need soenguvalikud olnud lihtsalt sobimatud. Samuti polnud ta nõus oma juukseid maha lõikama, kuna tal polnud ühegi varasema tööandjaga oma juuste pikkuse või stiili tõttu probleeme tekkinud.

British Airwaysi riietumisreeglite kohaselt peavad meeste juuksed olema «puhtad, korralikud ja hästi hoolitsetud» ning ei tohi langeda vormiriietusele. Selle põhjal peaks viisakalt tehtud krunn riietumisreeglitega sobima. Sellegipoolest on reeglites veel üks kummaline lause, mis puudutab meeste soengut: «hobusesabad on lubatud vaid rastapatside kinnitamiseks».

British Airways ei soostunud juhtumit kommenteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles