Hiidlased ehitasid valmis oma unistuste purjelaeva

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevaninas on võrk, millesse saab päästevesti kandes ronida ja laevasõitu hoopis teisest perspektiivist nautida.
Laevaninas on võrk, millesse saab päästevesti kandes ronida ja laevasõitu hoopis teisest perspektiivist nautida. Foto: Agaate Antson

Hommikul ärkasin kell pool viis koos päikesetõusu ja laevatekil alanud kolistamisega. Veerand tunni pärast olime HiiuIngli meeskonnaga alustamas teekonda Viinistu sadamast Kärdla poole.

Juuni keskpaigas sai lõpuks purjede alla hiidlaste vanade traditsioonide järgi tehtud halulaev Hiiuingel, mida ehitati hoole ja armastusega seitse aastat. Mul õnnestus selle justkui mängufilmist välja hüpanud valgete purjedega laeva teekond Lahemaalt Hiiumaale kaasa teha.

Enne sadamast välja triivimist kallas üks meeskonnaliikmetest veidi kangemat laevale ja merre. «Kui me alustame merereisi ja kui päike tõuseb, peame valama sortsu põletatud jooki Neptunile ja laevale. Aga sortsu, rohkem ei saa. Muidu võib hakata mürgeldama,» selgitas mulle hiljem Hiiuingli reeder Ain Tähiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles