Eestlased on hakanud välismaal rohkem raha laristama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Caro / Claudia Hechtenberg / Scanpix

Kuigi selle aasta teises kvartalis külastasid Eesti elanikud välisriike ligi sama palju kui aasta tagasi, kulutati seekord kümme miljonit eurot rohkem kui mullu.

Nagu ikka, külastasid Eesti elanikud kõige rohkem ehk 158 000 korral Soomet, kuid võrreldes eelmise aastaga vähenes külastuste arv viis protsenti, kirjutas Tarass Snitsarenko Eesti Panga statistikaosakonnast. 

Ka teistesse Euroopa Liidu riikidesse reisisid eestlased kokkuvõtvalt ligi kaks protsenti vähem kui möödunud aastal. Austriat, Belgiat, Itaaliat ja Taanit külastati sel aastal oluliselt vähem, kuid märkimisväärselt sagenesid Eesti elanike külastused Bulgaariasse, Horvaatiasse ja Prantsusmaale. 

Tundub aga, et eestlased armastavad üha enam reisida väljapoole Euroopa Liitu. Ehkki ainult iga viies külastus viib Euroopa Liidust välja, kasvas nende arv suisa 14 protsendi ehk 25 000 külastuse võrra. Eestlaste reisid Türki kasvasid kolmandiku võrra. Kümnendik Eesti elanike reisidest tehti SRÜ riikidesse.

Mitmepäevareiside arv kahanes veidi ning nende keskmine kestus oli 3,8 päeva ehk seitse protsenti pikemalt kui samal ajal 2017. aastal.

Ka välisturistid jätsid Eestisse veidi rohkem raha kui mullu

2018. aasta teises kvartalis külastas Eestit umbes sama palju välismaalasi kui aasta tagasi ehk ligi 1,3 miljonit inimest. Samas kulutasid välisturistid kolme kuuga Eestis 415 miljonit eurot ehk viis miljonit eurot rohkem kui mullu samal ajal.

Kolmandiku külastustest tegid Soome turistid, kelle arv vähenes aastaga 20 000 inimese võrra ehk kolm protsenti. Teiste Euroopa Liidu riikide elanike Eestisse tehtud reiside arv kasvas veidi. Külastused Hollandist, Poolast, Portugalist ja Tšehhist sagenesid enam kui kümnendiku võrra, Belgiast ja Hispaaniast aga vähenesid viiendiku võrra.

Venemaa elanikud külastasid Eestit 218 000 korral, see arv kasvas aastaga neli protsenti. Reisid Valgevenest jäid seevastu harvemaks. Aasia riikidest tuli külastajaid kümme protsenti vähem kui mullu.

Iga teine külastaja ööbis Eestis. Mitmepäevakülastuste keskmine pikkus oli endiselt neli päeva.

2018. aasta teises kvartalis väisasid Eesti elanikud välisriike ligi miljon korda ehk enam-vähem sama palju kui aasta tagasi. Eesti turistid kulutasid välismaal kokku hinnanguliselt 260 miljonit eurot, 10 miljonit eurot rohkem kui 2017. aasta teises kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles