9-aastane tüdruk kukkus Helsingi lõbustuspargis atraktsioonilt alla

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: STR / REUTERS/ Scanpix

Eile kukkus üheksa aastane tüdruk Linnanmäki lõbustuspargis atraktsioonilt alla ning viidi haiglasse.

Tüdruk kukkus esmaspäeval Mustekala (kaheksajala) atraktsioonilt alla ning viidi tervisekontrolliks haiglasse, kirjutas Yle.fi.

Linnanmäki tegevjuhi Pia Adlivankini sõnul oli tüdruk pärast õnnetust ning ka kiirabi saabudes teadvusel. Adlivankini lisas, et kiirabitöötajate sõnul ei olnud tüdruk oma pead ära löönud. 

Pärast õnnetust sulgesid lõbustuspargi töötajad koheselt atraktsiooni ning praegu üritatakse välja selgitatakse, mis täpselt juhtus. See on osutunud arvatavast keerulisemaks, kuna õnnetusel ei olnud pealtnägijaid. Adlivankini sõnul ei vaadanud tüdruku vanemad kukkumise hetkel atraktsiooni, mistõttu on ka lõbustuspargil keeruline juhtumis täpset selgust saada.

Adlivankin ei tea hetkel, mis võis kukkumise põhjustada, kuna atraktsioonil ei leitud mitte ühtegi tehnilist riket. 

«Atraktsioon liikus [õnnetuse hetkel]. [Atraktsiooni istmed] tõusevad sõidu ajal kuni 3,7 meetri kõrgusele, aga see oli teel alla, mistõttu arvatakse praegu, et õnnetus juhtus ühe kuni kahe meetri kõrguselt maapinnast», selgitas Adlivankin.

Kontroll igal hommikul

Adlivankini sõnul kontrollitakse kõigi lõbustuspargi atraktsioonide turvalisust igal hommikul enne kui park avatakse. Kaheksajala atraktsioon on pargis olnud alates 1985. aastast ning sellel polnud eilseni mitte ühtegi õnnetust juhtunud. 

Ilta-Sanomat kirjutas, et atraktsioonile lubatakse vähemalt 120 sentimeetri pikkuseid ning õnnetusse sattunud tüdruk oli piisavalt pikk. 

Reedel juhtus samuti õnnetus

Helsingin Sanomati andmetel juhtus pargis alles reedel ka teine õnnetus, kus läks vaja kohalike päästjate abi. Nimelt jäi 32 kraadise kuumuse all ligi 34 inimest üherööpalise raudteega atraktsioonile kinni. Kuigi atraktsioon saadi taas tööle tunni aja jooksul, aidati suure kuumuse tõttu inimesed enne kraanaga alla. Kõigile kinni jäänud atraktsioonil olnud inimestele pakuti vett, restoranide kinkekaarte ning tasuta sissepääsu parki jägmiseks korraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles