Ryanairi hädad kergitavad lennupiletite hindu

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk.
Ryanairi lennuk. Foto: Paul Hanna / REUTERS

Ryanairi töötajate streigid on pannud paljud puhkusereisijad otsima teisi lennufirmasid, kes kergitavad aga konkurentsi vähesuse tõttu hindu.

Iiri reisiagentuuride assotsatsiooni juhi Pat Dawsoni sõnul on Euroopa suurima (ja odavaima) lennufirma majandusprobleemid kergitanud lennupiletite hindu mitmetesse populaarsetesse puhkekohtadesse nagu Málaga, Faro ja Mallorca üle 50 euro võrra ühe otsa eest. Mõned lennufirmad müüvad pileteid Iirimaalt Málagale kuni 600 euro eest, kirjutab Independent.ie.

Katkestatud lennud on puudutanud juba ligemale 110 000 inimest, sest mitmed meeskonnad Iirimaal, Hispaanias, Portugalis ja Belgias nõuavad kõrgemaid palku ja paremaid töötingimusi. Ryanairi konkurendid saavad selle arvelt aga suure hulga täiendavaid broneeringuid, mis lubab neil tõsta hindu, sest nõudlus on suur.

Iiri, Belgia ja Rootsi piloodid lähevad uuele streigile sellel reedel ning Ryanair usub, et nendega liituvad ka Saksamaa ja Holland. Lennufirma peab vähemalt Iirimaal küll ametiühingutega läbirääkimisi, kuid siiani pole kõnelustest kuigi palju asja saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles