Californias kukkus väikelennuk parkimisplatsile

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EPA/EUGENE GARCIA/ Scanpix

Eile kukkus Californias Santa Ana linnas väike kahemootoriline Cessna lennuk alla avalikule parkimisplatsile. Kõik lennukis olnud viis inimest hukkusid.

Kohalike võimude sõnul hukkusid kõik autos olnud inimesed, kuid parkimisplatsil olnud inimestest ei saanud keegi viga, vahendas MSN.

Õnnetust pealt näinud Ella Phami sõnul kõndis ta koos kaaslasega eile parkimisplatsil, kui järsku kukkus sinna Cessna lennuk.

Foto: EPA/EUGENE GARCIA/ Scanpix

«Vaatasime üles ja nägime kuidas lennuk kukub nina ees alla,» selgitas naine Timesile. Ta lisas, et esiti ei arvanud nad siiski, et tegemist oli lennukiga, kuna ei olnud kuulda plahvatuslikku heli. Kuna aga inimesed hakkasid koheselt õnnetuspaigale jooksma, läksid ka nemad sinna. 

«See oli nii südantlõhestav, näha lennukit tükkideks purunenuna», sõnas Pham.

Kohaliku lennuameti esindaja Arlene Salaci sõnul teatas Cessna 414 piloot hädaolukorrast, olles ligi 1,6 kilomeetri kaugusel John Wayne lennujaamast. 

Lennuk oligi teel lennujaama, kuid kukkus alla Staples poe ja CVS apteegi ees olevasse parklasse, tühjalt seisnud auto peale. Maa peal ei saanud keegi viga ning ka tulekahju ei tekkinud. 

Õnnetusse sattunud lennuk on registreeritud San Fransiscos asuva kinnisvarafirma Category III nimele. Lennuamet ja Riiklik Transporditurvalisuse amet tegelevad õnnetuse põhjuse uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles