Veneetsia keelustas paljudel kanalitel tavapaatide sõidu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grand Canal Veneetsias
Grand Canal Veneetsias Foto: Sergey Borisov / PantherMedia / Scanpix

Alates esimesest augustist keelustati mitmed paaditüübid kuulsal Grand Canalil.

Vabaaja paadid nagu kanuud, kajakid, aerulauad ning teised tavakasutuseks mõeldud paadid ei tohi enam Grand Canali siseneda, kirjutas Travel+Leisure. Inimesed, kes Grand Canali piirkonnas elavad või omavad seal äri, on keelust kindlatel aegadel päevas siiski vabastatud.

Traditsioonilisi Veneetsia gondleid õnneks keeld ei puuduta ning nii kohalikud kui ka turistid saavad nende kaunite paadikestega igal ajal Grand Canalil ning teistel Veneetsia kanalitel sõita 

Pärast seda kui 2013. aastal saksa turist Grand Canalil õnnetult hukkus, on kohalikud võimud järk-järgult reegleid karmistanud. Näiteks ei lubatud pärast õnnetust enam praame kanalile.

Uus keeld on samuti lihtsalt üks avaliku turvalisuse meetmetest. Kuni esimese augustini võisid vabaaja paadid Grand Canalil sõita vaid kindlatel aegadel päevas, kuid nüüd ei tohi need paaditüübid kanalile enam üldse siseneda.

Keeld ei mõjuta mitte ainult Grand Canali, vaid ka Cannaregio kanalit ning mitmeid teisi väiksemaid kanaleid. Väiksema liiklusega kanalitel kehtib keeld ainult tipptundidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles