Türklased plaanivad luua Batmani kujulise maakonna

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Change.org petitsioonist

Türgi kaguosas asub Batmani nimeline maakond, mille elanikud loodavad petitsiooni abil maakonnapiiri nimega sarnaselt superkangelase kujuliseks muuta.

Batmani kohalik elanik Kemal Atakan Kırca algatas maakonna piiride muutmiseks petitsiooni kaks nädalat tagasi. Tänaseks on eesmärgiks seatud 25 000 allkirjastajast oma nime ideele alla kirjutanud 21 186 inimest. 

Change.org keskkonda üles laetud petitsioon kutsub üles Batmani omavalitsust maakonnapiire muutma, vahendas väljaanne Interesting Engineering.

«Batman vajab muutust! Me võime alustada piiriga. Piiri muutmisega saame selle realistlikumaks muuta,» seisab üleskutses.

Kuigi maakond kannab maailmakuulsa superkangelasega sama nime, ei ole neil tegelikult omavahelist seost. Nimi Batman (häälduseks türgi keeles batman, mitte bätmän) tuleneb hoopis Türgi vanast kaaluühikust.

Batmani maakonnas asub Batmani linn, millest voolab läbi samuti Batmani nimeline jõgi. Maakonnas on kokku ligi 50 000 elanikku. 

Praeguse petitsiooni näol pole tegemist esimese korraga, kui maakond on üritanud luua lähemat seost oma superkangelasele sarnaneva nimega. 2008. aastal tegi Batmani linnapea Huseyin Kalkan teatavaks, et kavatseb Warner Bros'i ja Batmani filmi režissööri Christopher Nolani kohtusse kaevata Batmani nime kasutamise eest ilma autoritasude maksmiseta.

Linnapea siiski lõpuks kohtusse ei läinud. Seda tõenäoliselt seetõttu, et Batmani koomiksiraamat loodi 1930-ndatel, mis on kaks aastakümmet enne seda, kui Batmani linn endale nime sai.

Maakonna piirjoone muutmise fännid on välja pakkunud ka maakonnakeskuse nime muutmist Gothamiks, Batmani kodulinnaks. Koomiksites ja filmides on Gotham olnud kriminaalne linn, mis on pidevalt enesehävingu äärel. Batmani linn Türgis on aga tegelikult igati meeldiv paik, kus elada.

Kuigi on vähetõenäoline, et petitsiooni tõttu reaalselt maakonnapiiri muutma hakatakse, toob see piirkonnale kahtlemata veidi rahvusvahelist tähelepanu ning ka rohkem turiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles