Video: iiri kajakisõitjad olid tunnistajaks erakordsele loodusnähtusele (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Loodus võib pakkuda imekauneid vaatemänge, kuid õigel ajal õiges kohas olles võivad need veel eriliselt maagiliseks osutuda, nagu kogesid iiri kajakisõitjad.

Kajakisõitja ja mägironija Iain Miller avastas Iirimaa lääneranniku koobastes  Owey saare lähistel sõites imekauni looduse vaatemängu ning püüdis selle ka videolindile, kirjutas Travel+Leisure. 

Miller ise kutsub seda «sinise laguuni efektiks,» kui päike paistab täpselt koopasuudmele õige nurga alt, mis muudab koopas oleva vee helendavaks siniseks, samal ajal kui koopa seinad värvuvad punaseks, lillaks, oranžiks ja roosaks.

«Vees olevad esemed tunduvad justkui õhus hõljuvat, mistõttu on tulemuseks justkui maa-alune lõpmatuse bassein,» kirjutas Miller ning lisas, et kogu efekt näeb välja kui valguse plahvatus ning on tõeliselt sürreaalne kogemus.

Et erakordset vaatepilti videole püüda, sõudis Miller koos kolleegidega kell viis hommikul Owey merekoobaste juurde. Nad ootasid seal ligi tund aega, enne kui saabus päike ja koobast valgustama hakkas. Imekaunis vaatemäng kestis 40 minutit enne kui taevasse tekkisid pilved ja koobas taas pimedaks paigaks muutus. 

Sinise laguuni efekti nägemine nõuab aga parajalt planeerimist. Nimelt võib seda kohata vaid kesksuve paiku päikesetõusu ajal.

«Veidikese planeerimise, meretundmise ja hea õnne korral on võimalik külastada ükskõik millist merekoobast, et sinise laguuni efekti kogeda,» sõnas Miller.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles