Video: uues ja uhkes õhulaevas on klaaspõrandad ja privaatsed toad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist/ @calyxconcierge

Luksusjahile sarnanevas Airlander 10 õhusõidukis võivad reisijad nautida imelist vaadet alla maa peale ning ööbida suisa eraldi mugavates kajutites. 

Hübriidõhulaev Airlander 10 tegi oma esimese testlennu 2016. aastal ning on alates sellest ajast tekitanud lennundusfännide seas palju elevust, kirjutas Lonely Planet. Olles üks maailma suurimaid õhusõidukeid, ei sarnane see tavalisele reisilennukile kuigi palju.

Algselt disainiti Airlander 10 tavaliseks reisilennukiks ja ka sõjaotstarbeliseks õhusõidukiks, kuid Suurbritannia ettevõte Hybrid Air Vehicles (HAV) otsustas sellest teha hoopis luksuslikku maailma avastamist võimaldava sõiduki. Reisijatele hakatakse pakkuma kolme päeva pikkust luksusreisi, mille jooksul külastatakse maailma põnevamaid paiku. Nüüd avaldas ettevõte ka fotod, milline uhke turistidele suunatud õhulaev seest välja hakkab nägema.

Airlander 10 kabiini mahub kuni 19 reisijat pluss meeskond ning selle õhusõidukiga lennates pole eesmärgiks mitte kiirelt kohale jõudmine (õhulaev suudab liikuda kiirusega vaid 146 kilomeetrit tunnis), vaid rahulik teel olemine ning luksuse nautimine.

«Õhureis on muutunud kiireks punktist A punkti B liikumiseks. See, mida meie pakume, on viis teekonnast rõõmu tunda,» selgitas HAVi tegevjuht Stephen McGlennan. 

Vaata lähemalt videost, milline näeb välja uhke väljanägemisega õhulaeva sisemus:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles