Lennureisija poolt väljasaatmisest «päästetud» immigrant oli hoopis kurjategija (12)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebooki videost

Eelmisel nädalal protestis noor tudeng Göteborgist Istanbuli suunduval lennul pardal olnud afganistanlase riigist välja saatmise vastu, mis naisel ka õnnestus. Nüüd on selgunud immigrandi kohta mitu häirivat detaili.

Rootsi tudeng Elin Ersson tituleeriti sotsiaalmeedias kiirelt kangelaseks, kui ta võitles jäiga riigisüsteemi vastu ning protestis lennukis 52-aastase afganistanlase riigist välja saatmise vastu, kirjutas news.com.au. Noor naine oli veendunud, et kui mees saadetakse tagasi Afganistani, ootab teda seal ees kindel surm. 

Nüüd on selgunud, et Ersson võitles mehe eest, kes oli Rootsis süüdi mõistetud kurjategija. Rootsi politsei esindaja sõnul mõisteti afganistanlane rünnaku eest vangi, kuid kuriteo detailidesse ei soostunud esindaja laskuma. Lisaks sellele oli riigi poolt tagasi lükatud ka mehe pagulasstaatuse avaldus.

Helsingin Sanomat kirjutas eelmisel nädalal, et kuigi Erssonil õnnestus vältida mehe väljasaatmine sel korral, saadetakse afganistanlane riigist välja sellegipoolest. 

Eelmisel nädalal ei olnud Ersson nõus enne lennukis maha istuma, kui väljasaadetav afganistanlane lennult eemaldatakse. Naine kajastas oma rahumeelset protesti Facebookis otsevideoga, mis sai kiirelt suure tähelepanu osaliseks. Lõpuks eemaldati lennukist nii Ersson kui ka afganistanlane ning rootslannast sai üleöö rahvusvaheline kangelane.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles