Elektriauto rent – kõige rohelisem ja taskukohasem transpordiviis!

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ELMO Rent

Sarnaselt muule Euroopale on ka Eestis hakatud aina enam mõtlema igapäevaste tegevuste juures keskkonnasõbralikkusele ning loobuma sealjuures näiteks isikliku auto omamisest, kasutades varianti sõidukit vastavalt vajadusele hoopis rentida. Kõige rohelisemat ja taskukohasemat võimalust selleks pakub elektriautode rentimine. ELMO Rent elektri- ja hübriidautosid kasutavad keskkonnateadlikud kliendid nii pooletunnisteks kui mõnepäevasteks sõitudeks, tööpäeviti linnas kiireks asjaajamiseks ja nädalavahetusel Eestimaa kaugemate nurkade avastamiseks.

„Viis aastat tagasi Eesti elektromobiilsuse programmist ELMO välja kasvanud elektriautode lühirendi teenuse käivitamise eesmärk oli tutvustada ja populariseerida elektriautode kasutamist ning anda huvilistele võimalus proovida omal käel nendega sõitmist,” räägib ELMO Rent OÜ turundus- ja kommunikatsioonijuht Klaire Kuusk. „Täna võime öelda, et ELMO Rent elektri- ja hübriidautode renditeenus on väga hästi omaks võetud, Eesti inimesed mõtlevad tõsiselt keskkonnahoiule ning oskavad hinnata nii mugavaid energiatõhusaid sõidukeid kui säästu rahakotile.“

Foto: ELMO Rent

Kui algselt kuulus programmi raames loodud elektriautode renditeenus koos selle juurde kuuluva masinapargiga SA KredEx pädevusse,  võttis eelmise aasta septembris ohjad üle enampakkumise võitja ELMO Rent OÜ. Ettevõtte eesmärgiks on teha elektriautode renditeenus järjest kättesaadavamaks laiemale huviliste ringile, olla renditeenuse kasutajasõbralikkuse pioneeriks ning tõsta teenuse kasutusmugavust ja lihtsust.

Mugavus, lihtsus ja personaalsus – pidev areng ja teekond koos kliendiga

Teenuse arendamiseks ning klientidele kättesaadavamaks ja mugavamaks muutmisel on juba täna palju ära tehtud. Mullu septembri kliendiuuringust selgus, et hea oleks parendada teenusega liitumise protsessi ja teha autode rentimist veelgi lihtsamaks, tuua juurde uusi autosid, luua uusi rendipunkte ning parandada klienditeeninduse taset. ELMO Rent asus kohe asja kallale ning tänaseks on varasema arvega maksmise võimaluse asemel valikus automaatne pangakaardimakse ja ettemaks. Lepinguid ei pea enam allkirjastama, vaid saab lihtsalt nõustuda tingimustega, mis lühendab liitumise protsessi ja annab võimaluse teenuse kasutamiseks ka välismaalastele.

Elektriautode lühirent on puhas sõidurõõm ilma liigsete liigutusteta, sest teenuse protsess on kiire, mugav ning võtmevaba. Rentimiseks on vaja vaid mobiiltelefoni. Esmakordsel kasutamisel tuleb end registreerida veebilehel elmorent.ee kasutajaks ning edaspidi saab autot rentida nutiseadme kaardirakenduse kaudu, alustada ja lõpetada sõitu ning avada ning sulgeda sõiduki uksi sms-i teel saadetud vastavatele telefoninumbritele helistades.

„Rendipunktid asuvad kohtades, kus meie kliendid enim armastavad käia ja kus on ka laadimisvõimalus, näiteks ostukeskuste ja ärikeskuste juures,“ jätkab Kuusk. „Midagi ei ole aga kivisse raiutud – kui meie klientide liikumisharjumused muutuvad, kohandame ka meie oma teenust. Oleme avanud rendipunktid vastavalt klientide nõudlusele senistele lisaks veel näiteks Balti jaamas, Pirital ja Viimsis. Täiendame jooksvalt autode valikut ning kevadel lisandus autoparki neli hübriidautot Toyota Prius, et kliendid saaksid ka pikemaid sõite ette võtta kohtadesse, kus laadimisvõrgustiku katvus on täna veel vajaka. Kui klienditeenindust pakkus varasemalt G4S, siis täna on meil selleks oma meeskonna inimesed. Kliendid kiidavad meie personaalset suhtlust ja on rahul sõbraliku teenindusega. 24/7 klienditugi telefonitsi, meilitsi või Facebooki kaudu annab kliendile turvalisuse ning võimaluse iga kell ühendust võtta, kui selleks vajadust peaks olema. Näiteks kui juhtub, et marsruuti on valesti arvestatud ja tekib vajadus kiiret nõu saada laadimispunkti juurde sõitmiseks. Üldjuhul seda aga ei juhtu, kuna kliendid näevad auto aku taset ja soovituslikku kilometraaži nii enne auto broneerimist kui sõidu ajal, mis on võrreldav bensiiniauto kütusepaagi taseme näidiku jälgimisega.”

Foto: ELMO Rent

Kliendile taskukohase keskkonnasõbraliku renditeenuse võimaldamisel on oluline ka selle kasutamise mugavus.  Üheks sammuks arenduste vallas oli ka tänavu märtsis koostöö alustamine elektriautode transporditeenust pakkuva ettevõttega Elektritakso, kellega ühildati autoparkide hooldus ja teenuse tehniline opereerimine. „Meie koostöö tagab klientidele paremini laetud akudega sõiduvalmis elektriautod nii juhiga kui juhita sõitudeks,” ütleb Klaire Kuusk, lisades, et täna on üle Eesti rentimiseks ringluses 34 keskkonnasõbralikku elektri- ja hübriidautot: 22 Nissan Leaf’i, 8 Mitsubishi i-Miev’it ja 4 Toyota Priust. Rendipunktid asuvad Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Auto rentimiseks tuleb veebirakenduse kaudu välja valida rendipunktides asuvate vabade elektri- või hübriidautode seast sobiv auto ning pärast broneeringut on kliendil pool tundi aega autoni jõudmiseks. Kui rendipunkt jääb mingil põhjusel kaugele või pole mahti rendipunkti autole järgi minna, saab soovi korral lisatasu eest tellida auto endale ka sobivasse asukohta või lasta end sõidutada elektritaksoga rendiautoni.

„Soovime iga teenuse parendusega sammukese klientidele lähemale astuda, kuulata, mida nad vajavad ning viia muudatused võimalikult kiirelt ellu,“ rõhutab Kuusk. „Hoiame ka joont, et meie keskkonnasõbralike autode kasutajad oleks kui üks vahva kogukond ja selles oleks lõbus olla osaline. Näiteks on kliendid jaganud kogukonnale nutikaid nippe säästvaks sõidutrajektoori valikuks või andnud ideid, mis üritusi võiks koos väisata. Äsja käisime elektriautodega Avatud talude päeval ja üllatasime sellest toredast ettevõtmisest parimate piltide tegijaid auhindadega.“

Null eurot kütusekulu, soodsam kui takso või isikliku auto omamine

Foto: ELMO Rent

Teenus on ka senisest soodsam – alates kevadest on teenuse arveldussamm 30 minutit endise ühe tunni asemel. ELMO Rent on sarnane mitmes Euroopa riigis kasutusel olevale DriveNow, Car2Go või teisele analoogsele teenusele, kus autorent käib samuti nutiseadme rakenduse kaudu ning tasumine kasutusaja põhiselt. Täna on DriveNow’i ööpäeva rendihind umbes 100 euro ringis ning kolme tunni eest tuleb välja käia ligi 40 eurot. ELMO Rent elektri- või hübriidauto saab rentida aga ööpäevaks vaid alates 27 euro eest, pooletunnine sõit alates 2 eurot.

Arveldamine käib mugavalt kaardimaksega, kusjuures kliendil on vabadus kasutada autot just täpselt nii kaua, kui soovi on ning maksta tuleb vaid aja eest, mil autot reaalselt kasutati. Kuigi enamasti renditakse elektriautot 1–3 päevaks, kasutavad kliendid vahel ka ELMO Rendi autosid taksoteenuse tarbimise asemel. Pole ka ime, sest hinnad alates kahest eurost poole tunni eest teevad teenuse taksosõidust 2–3 korda soodsamaks.

Foto: ELMO Rent

ELMO Rent OÜ turundus- ja kommunikatsioonijuht nendib, et kui statistika alusel kasutatakse isiklikku autot vaid 5% ajast ja selle omamine koos liisingumaksete, kütuse-, remondi- ja kindlustusarvete, parkimistasu ja amortisatsiooniga on keskmise auto puhul 400–600 eurot kuus,  makstakse sama aja eest ELMO Rendi teenust kasutades ligi kaks korda vähem. Ühtlasi pole vaeva ega kulu autoremondi- ja liisingumaksetega.

„Kliendid toovad elektriautode eelisena välja eelkõige kasutusmugavuse, keskkonnasõbralikkuse ja soodsa hinna, sest elektriautod ei vaja liikumiseks kütust, vaid neid saab tasuta laadida elektriautodele ELMO kiirlaadimisvõrgus,” räägib Kuusk. „Elektriautode rent muutub tõesti iga päevaga aina populaarsemaks ning kui alguses proovisid inimesed seda pigem huvi pärast, on meil tänaseks kogunenud hulk suurepäraseid püsikliente, kes on aru saanud teenuse mugavusest, kiirusest ja taskukohasest hinnast ning kellele on oluline jätta endast maha võimalikult väike ökoloogiline jalajälg. Kliendid kasutavad meeleldi elektriautosid tööpäeviti asjaajamiseks. Aeganõudvamate toimetamiste tarbeks võetakse auto terveks päevaks, aga tehakse ka lühemaid sõite. Eriti populaarsed on ärikeskuste – näiteks Tammsaare ärikeskus, Ülemiste City ja Tehnopol – vahelised sõidud koosolekule ning lõunapausidel töökohast kaugematesse söögikohtadesse. Nädalavahetusel aga armastavad meie kliendid võtta ette linnast välja sõite kaheks kuni kolmeks päevaks, olgu selleks siis suvilasse, maale, spaasse või kasvõi metsa seenele minek!”

Proovi juba täna!
www.elmorent.ee

Copy
Tagasi üles