Mainekas reisiväljaanne soovitab Pärnusse tulla

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lilli Tölp / Scanpix

Tuntud reisiväljaanne Lonely Planet tõi välja kümme vähemtuntud toredat rannalinna üle maailma ning mainitud sai ka Pärnu.

Lonely Planet kirjutab, et kuigi linn ei ole enamasti ranna sünonüümiks asuvad mitmed maailma linnad vee ääres, mis muudab linnapuhkuse eriti meeldivaks. 

Pärnu kohta on kirjas, et tegemist on Riia lahe ja Pärnu jõe kaldal oleva stiilse Eesti linnakesega, mis on tuntud oma 19. sajandi spaakultuuri ja rannapromenaadi poolest. 

«Balti suvi võib olla lühike, kuid suvepäevad on pikad ning sealsed elanikud võtavad vastu kõik päikesekiired, mis võtta annab,» kirjutas väljaanne. Lisaks on mainitud, et särkideta noorukid ning ka vanemad turistid pealinnast Tallinnast, Soomest ja Venemaalt naudivad Pärnu linna ja randa. 

«Pärnu sünonüümiks on noorenemine, eelistad sa siis maalilises puidust villas puhkamist või kaelani mudas vanni võtmist,» seisis Pärnu kohta lõpetuseks. 

Lisaks Pärnule soovitab väljaanne reisida rannalinnadest veel Vahemereäärsesse Iisraeli pealinna Tel Avivi, Lõuna-Hiina mere kaldal olevasse Hongkongi, Douro jõe kallastel kõrguvasse Portugali linna Portosse, valge rannaliivaga kaunisse Senegali rannalinna Dakari, saareriigi Islandi pealinna Reykjavíki, Derwenti jõe kallastel olevasse Austraalia linna Hobartisse, Maroko maalilisse sadamalinna Essaouirasse, Michigani järve kaldal olevasse igavesti ärkvel Chigago linna ning kaunisse kristallselge veega Uus-Meremaa rannalinna Wellingtoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles