Ohtlik olukord: piloodid läksid õhus kaklema

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraqi Airways lennuk
Iraqi Airways lennuk Foto: Caro / Ruffer / Scanpix

Üleeile läksid Iraqi Airwaysi piloodid 11 kilomeetri kõrgusel õhus sedavõrd tuliselt kaklema, et kaastöötajad pidid neid lahutama tulema.

Lennuk 157 reisijaga pardal oli teel Mashadi lennujaamast Iraagi pealinna Bagdadi, kui piloodid poole tee peal kõigepealt vaidlema ja siis suisa kaklema hakkasid, kirjutas Airlive.net.

Lennukis olnud turvatöötajad tulid piloote lahutama ning mitu lennureisijt märkas, et kokpit oli kakluse käigus kahjustada saanud.

Kaaspiloot kirjutas seletuskirjas, et tüli põhjus oli see, et piloot ei lubanud stjuardessil talle einet tuua, kuna piloot polnud selleks luba andnud, vahendas The Strait Times.

Pärast seda, kui piloot oli oma eine vastu võtnud, «ta lõi ja solvas [kaaspilooti], mistõttu saabus turvatöötaja,» seisis seletuskirjas.

Pärast kähmlust jõudis lennuk siiski turvaliselt sihtkohta, kuid maandumise järel tüli jätkus. Kaaspiloodi sõnul tema kolleeg lõi ja solvas teda taas, mistõttu tunnistas mees, et ka tema vastas samaga. «Ma pidin ennast kaitsma,» sõnas ta.

Iraagi transpordiministeerium algatas juhtumi kohta uurimise. Lennufirma teatas, et mõlemad piloodid on praegu töölt eemaldatud ning saavad karmi karistuse osaliseks, milleks võib olla ka eluaegne lennukeeld. 

Alates 2015. aastast ei ole Iraqi Airwaysil luba Euroopa Liidu õhuruumi siseneda, kuna lennufirma ei ole täitnud kõiki turvalisuse nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles