Piltuudis: kuumus tõi Tallinna sadamasse kummituslaevad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piret Malv

Suure kuumalainega on mitmel hommikul Tallinna sadamas märgata olnud, justnagu seisaksid seal laevad ja võib-olla ikka ei seisa ka. Postimehe lugeja Piret Malv jagas fotot ühest sellisest kummituslikust laevast.

Palavus paneb hommikuti mere aurama, mistõttu pole harv juhus, kui sadamas seisvaid laevasid udu sees enam nähagi pole. 

Tallinna Sadama turundusspetsialist Triin Rumi sõnul ei ole ole pildil oleva kummituslaeva puhul siiski tegu Kariibi mere piraatide filmist tuntud kummituslaevaga, vaid korraliku kruiisilaevaga, mis hommikuses udus sadamas seisab.

Ta selgitas, et udu tekib siis, kui õhu suhteline niiskus on sada protsenti, mis juhtub mere peal olukorras kui õhutemperatuur ja veetemperatuur väga palju erinevad.

«Eestis on keskmiselt 50-70 päeva aastas, mil esineb udu. Seega on suviti olnud ikka juhuseid, kus õnnestub selline «kummituslaev» pildile püüda,» sõnas ta.

Paks udu häirib aga Rumi sõnul mõningal määral ka laevaliiklust, kuna nähtavus on siis halb ja laevakapten peab valima ohutu sõidukiiruse. «Samuti tuleb iga kahe minuti järel lasta udusignaali, et oleks laeva kosta,» selgitas ta. 

Sellegipoolest sõnas ta kõigi laevareisijate rahustuseks, et kui suur laev seilab udus keset merd, siis tänapäeval see laeva juhtimist väga palju keerulisemaks ei muuda, kuna radarid näitavad kõiki teisi objekte ekraanilt.

Vaata ka Tallinna Sadama töötajate poolt tehtud fotot ühest «kummituslaevast»:

Foto: Tallinna Sadam
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles