Võimas video: 11 miljonit tonni kaaluv jäämägi triivib väikese küla lähistel

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ritzau Scanpix Denmark / REUTERS/Scanpix

Gröönimaal asub väike Innaarsuiti küla, mille elanikud on harjunud jäämägede kõrval elama. Juba mitmendat nädalat seisab aga külakese kõrval sinna triivinud jäämägi, mis pakub tõeliselt kaunist vaatepilti.

170 elanikuga Innaarsuiti kaluriküla kõrvale on ujunud suur 11 miljoni tonnine jäämägi ning kuigi ohtu see enam ei kujuta, jääb kohalikel siiski üle vaid loota, et hiiglaslik jääkamakas vaikselt ise lahkub, kirjutas CNN. 

«See on suurim, mis me iial siin näinud oleme,» sõnas külaelanik Susanne Eliassen. Taani meteoroloogia instituudi hinnangul on mäe veepealne osa ligi sada meetrit.

Kuigi jäämägi on hirmutavalt suur, on see Innaarsuiti kaldalt vaadates võimas vaatepilt ning kohalikud loodavad, et see toob piirkonnale ka tuntust. «See on hea. Turistide jaoks võib-olla,» sõnas kooliõpetaja Pia Kristensen ning lisas, et külastajad hakkavad ehk tulema Innaarsuiti jäämägesid ja loodust nautima.

Kohalikud loodavad, et 27. juuli täiskuuga kaasnev tõus tõstab jäämäe põhjast lahti ning mägi saab ohutult minema triivida.  

Vaata lähemalt videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles