Lugeja küsib: miks laevad õhtuti sadamas pikalt signaali lasevad?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas
Kruiisilaevad Tallinna sadamas Foto: Erik Prozes / Postimees

«Mis laevad need õhtuti sadamas pikalt kolm korda signaali lasevad? Kuna pole seda varem märganud, siis tahaksin teada, kas need on ehk suvised kruiisilaevad?,» pöördus Postimehe reisiportaali poole lugeja, keda huvitas ka, miks laevad just kolm korda signaali lasevad. 

Tallinna Sadama turundusspetsialist Triin Rum selgitas, et sadamast kostuvad signaalid tulevad kruiisilaevadelt ning mõni kruiisilaev laseb lausa viisijuppi.

«Üks signaal tähendab, et laev muudab kurssi ja kolm lühikest signaali, et laev hakkab liikuma tagurpidi,» lisas Rum. 

Tema sõnul kostuvadki sadamast kruiisilaevade signaalid siis, kui laev hakkab sadamast lahkuma ning ega kõik laevad signaale ei lasegi. «Eks signaali põhjus on ka väike show-element,» sõnas Rum.

Kuid näiteks üks suurimaid Vanasadamas peatuvaid kruiisilaevu Regal Princess annab sadamast lahkudes lausa väikse kontserdi, mille Tallinna Sadama töötajad eelmisel suvel ka videolindile püüdsid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles