Makedoonia – see võib olla sinu järgmine reisisihtkoht

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitola
Bitola Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Makedoonia asub väikesel maa-alal, mille pindala on pea poole väiksem Eesti omast, kuid selle loodus on rikkalik. Kui reisida läbi riigi, võib see üllatada iga paari minuti järel, pakkudes ootamatuid ja eriilmelisi maastikke. Näiteks ühetunnise reisi vältel on võimalik suusad ujumisriiete vastu vahetada.

Makedoonia on valdavalt mägine maa, kõrgeimaks tipuks on läänepiiril asuv Korab (2764 m).  Ent, kas tead, kus asub maailma üks sügavaim veealune koobas? Samuti Makedoonias! Matka kanjonis asuv Vrelo koobas pakub huvi paljudele seiklejatele ja teadlastele, kuna tänaseni pole seda lõpuni uuritud. Ligi 5,000 hektaril laiuv Matka kanjon, on imetlusväärne looduskaitseala, millele pääseb ligi vaid paadi või kajakiga. Selle sisemuses laiub metsik loodus oma mitmekesisuses.

Dojran
Dojran Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Riigi rikkalik loodus pakub ideaalseid tingimusi tegeleda mitmesuguse spordi- ja huvitegevusega nagu mägironimine, mägirattaga sõitmine, kaljuronimine, tiibvarjuga lendamine, jaht, kalapüük või suusatamine. Kaasa on vaja võtta vaid seiklusjanu! Tiibvarjuklubid pakuvad lendamise kogemust näiteks ka neile, kes varem tiibvarjuga sõitnud pole. Klubid pakuvad koolitust ja varustust ning võimaldavad nii üksik-, kui ka tandemlende.

Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Kõrgusekartuse korral pakub rahulikumat tegevust ratsutamine. Kauni looduse keskel hobusel sõitmine pakub üheaegselt nii vaimset,  kui füüsilist rahulolu. Samal ajal, kui ühed ratsutavad, saavad teised nautida aga talverõõme suusatades või lumelauaga sõites. Üle kogu riigi leidub lund. Mavrovo, Popova Sapka, Kozuf, Krusevo ja Pelister pakuvad suusaväljasid, mis asuvad merepinnast keskmiselt 1300 meetri kõrgusel. Mäekatsumusi jagub igale maitsele - nii algajale kui professionaalile. Makedoonias toimub palju suusatamise ja lumelauatamise karikavõistlusi. See on atraktiivne riik mäespordiga tegelemiseks.

Kuna umbes pool riigist on mägine ja kaetud kitsaste ning käänuliste radadega, saab väljaspool suusahooaega harrastada mägirattaga sõitmist. Paljudele on see jätnud sügava mulje.

Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Sügava mulje jätab see unikaalne osa Euroopast ka oma traditsioonilise Balkani kultuuri ning unustamatu külalislahkusega. See on kultuurihäll, kus sündisid näiteks esimesed õpetajad. Pühakud Kyrillos ja Methodios leiutasid Slaavi tähestiku glagoolitsa, mis hiljem kasvas kirillitsaks. Kultuurihälli iseloomustab seegi, et traditsioonilisel köögil on mõjutusi Vahemere-ääsest piirkonnast Lähis-Ida piirkonnani. Siin on võimalik kohata huvitavat fenomeni: mida rohkem sööd, seda suurem on su isu!

Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Samuti leidub üle Makedoonia kohalikke arhitektuuripärle. Neid tasub märgata, kuna igaühel on jutustada unikaalne lugu, mis üllatab oma ajalooliste faktidega.

Copy
Tagasi üles