Riiast saab peagi Hiina otselennuga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia /Scanpix

Läti ja Hiina vahel hakkab peagi lendama otselennu liin, kuid täpne kuupäev pole veel selgunud.

Lennuliin avatakse tõenäoliselt selle aasta lõpupool, ütles Läti transpordiministeeriumi esindaja Hiinas Helmuts Kols raadikanalile Latvian Radio.

«Me oleme avanud ukse Hiina ja Läti lennufirmade omavahelisele koostööle, et nad saaksid ühiselt õhutranspordi nimel töötada,» sõnas Kols.

Kols selgitas, et juba on selgunud lendude toimumise kindel sihtkoht, milleks on Hainani piirkond Hiina lõunaosas, kirjutas Lsm.lv. Tema sõnul on tegemist olulise piirkonnaga just ravimitööstuses, kuid seda peetakse ka «Hiina majanduslikuks vabasadamaks». 

Kolsi sõnul avaldasid 2016. aastal mõlemad riigid huvi otselennu liini avamiseks. Hiina esindajad külastasid Riia lennujaama, viisid end kurssi Läti rahvusliku lennufirma airBalticu tööga ning kuuldavasti jäid nad nähtuga rahule.

Ta avaldas lootust, et Läti võiks areneda oluliseks transiidi ja logistika keskuseks ida ja lääne vahel. «Transpordi infrastruktuur on Läti arengu aluseks,» lisas Kols.

Varasemalt on airBalticu juht Martins Gauss öelnud, et Läti ja Hiina vahel võib liini avada küll, kui mõne Hiina ettevõttega alustataks koostööd ning ka nõudlus oleks piisav.

Rus.Tvnet kirjutas, et Riia lennujaama esindaja sõnul avatakse Riia ja Hainani vaheline lennuliin juba selle aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles