Lemmikuga hotellis: 7 olulist nõuannet asjatundjatelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Leung Cho Pan / Scanpix

Kes saaks olla lõbusam reisikaaslane kui pere armastatud lemmikloom? Üha enam kasutatakse võimalust lemmikuga reisida, sest aina rohkem leidub majutuskohti, kes lemmikutega reisijatele ära ei ütle. 

Siiski tasub enne hotellitoa broneerimist kaaluda, kas loomale on hotellielu meeltmööda ja millised nõuded kehtivad hotellides, kus lemmikloomi ukse taha ei jäeta. Eestis pakuvad lemmikutega majutust mitmed spaad ja mõned hotellid. Näiteks Sokos Hotels Tallinna hotellides Viru ja Estoria on aastate jooksul ööbinud lisaks lugematul arvul koertele ja paljudele kassidele ka papagoi, kilpkonn ja pisemad närilised.

Eesti Retriiverite Tõuühingu juhatuse liige ja labradorikasvataja Monica Merima rõhutab, et lemmikuga hotelli minnes on eelkõige vaja arvestada sellega, et looma eest vastutab täiel määral loomaomanik: «Vastutad selle eest, et loom oskaks käituda viisakalt, ei hirmutaks ega häiriks teisi. Loom peaks olema puhas ja hooldatud. Reisile minnes tuleks arvestada looma heaolu — kas lemmiku tervis ja seisund võimaldavad tal reisida.»

Sokos Tallinna hotellide majutusjuhi Katrin Malla sõnul püüab hotell majutada lemmikloomadega reisivad külalised avaramatesse tubadesse, kust ühtlasi pääseb hõlpsamini õue. Nii Malla kui ka Merima peavad lemmikutega hotellis ööbimist heaks võimaluseks, kuid tänu mitmekülgsele kogemusele toovad välja mõned olulised nipid ja nõuanded.

  1. Varuge kohalesõiduks küllaldaselt aega, et lemmik saaks vahepeal väljas jalutada. Kui on vihmane ilm, peaks omanikul kaasas olema lapp käppadelt suurema mustuse eemaldamiseks. Kui sellist lappi pole, saab abi hotelli vastuvõtust.
  2. Võtke hotelli kaasa neljajalgse oma magamisase, joogi- ja sööginõu. Oma magamisase kindlustab loomale kodusema ja turvalisema olemise. Kui need esemed on ununenud, võib taaskord abi küsida hotelli vastuvõtust. Kui loomal on aga kombeks ronida voodisse ja diivanitele, siis võtke kaasa tekk, mis hotellitoas voodile asetada, et vältida linade karvaseks muutumist.
  3. Kui lemmikul on kaasas oma mänguasi, on tal lihtsam võõras keskkonnas olla. Samuti aitavad võõras ruumis kohaneda närimiseks mõeldud maiused.
  4. Tutvuge hotelli ümbrusega koos lemmikloomaga. Nii saab ka loom rahuldada oma uudishimu võõra kohaga seoses. Merima kogemusel ongi kõige parem loomaga ööbida esimesel korrusel, kust pääseb kiiresti õue jalutama. Nii ei pea loom ka liftiga sõitma või trepist käima.
  5. Ärge jätke oma neljajalgset sõpra pikaks ajaks üksi hotellituppa. Kui peate looma siiski üksi tuppa jätma, hoolitsege kindlasti selle eest, et ta toast välja ei pääseks. Merima ei soovita kunagi üksi tuppa jätta kutsikaid ning ilmselgelt ärevaid ja rahutuid koeri: „Näiteks koeraga saab rihma otsas hotellis liikuda igal pool. Ka hommikusöögilauda. Kui äreva koera tuppa jätmine on vältimatu, soovitab Merima anda oma kontaktnumber hotelli vastuvõtulauda. Nii saab hotell vajadusel kiiresti omanikuga ühendust juhul, kui loom hakkab lakkamatult ulguma või ust kraapima.
  6. Pange hotellitoa uksele väljapoole silt "Lemmikloom toas". Nii teab ka toateenija valvsam olla ja inimesed hotellikoridoris ei ehmu, kui ukse tagant kostuvad haugatused. Merima toob välja, et võõras keskkonnas võib kodus muidu hästi käituv koer üllatada haukumise või ulgumisega. Seda just siis, kui ollakse üksi toas. Merima soovitab jätta hotellitoas mängima telekas, et summutada võõraid hääli koridoris, mille peale võib koeral tekkida soov haukuda.  Loomaomaniku kohus on jälgida, et tema lemmik teisi hotellis viibijaid võimalikult vähe häiriks.
  7. Koerte puhul on hea eelkõige koerale endale, kui teda on harjutatud puuriga. Merima kinnitab, et kui koer peab üksinda võõras ruumis olema, siis puur on tema pelgupaik -  see on kodune ja turvaline koht, koera isiklik tuba. Tänu puurile tunneb end hästi nii koer kui ka tema pereliikmed, kes saavad rahuliku südamega looma lühemaks ajaks tuppa jätta ja õhtul kasvõi teatrisse minna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles