Eesti kodanikud pole Ateena rahutustes hätta sattunud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka politseinik eile Ateena tänaval.
Kreeka politseinik eile Ateena tänaval. Foto: AFP / Scanpix

Kreeka pealinnas Ateenas toimuvate rahutuste tõttu pole seni ükski Eesti kodanik pöördunud abi saamiseks kohaliku Eesti saatkonna poole.

Eesti kodanikud pole Ateena rahutuste tõttu Eesti saatkonda pöördunud, ütles Eesti suursaadik Kreekas Peep Jahilo Kuku raadio «Ärataja» programmile antud intervjuus ja lisas, et Kreekas pole praegu ka turismihooaeg.

Suursaadiku sõnul tuleks turistidel suurematest rahvakogunemistest eemale hoida. «Kui inimesel on kaine pea ja ta ei roni ise tulle, siis ei juhtu turistiga midagi,» rääkis Jahilo.

Saadiku sõnul on Ateena suur linn ja rahutused toimuvad põhiliselt südalinnas, mis on suhteliselt väike piirkond, muu linn elab oma tavapärast elu.

Viimastel päevadel on tema sõnul märgata olukorra mõningast rahunemist, samas on selleks nädalaks kavandatud mitmeid meeleavaldusi ja streike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles