Top 10 maailma kõige õudust tekitavamat vaatamisväärsust

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @yedaan72

Kui mõned meist armastavad puhkuseks palmisaarele sõita ning rannas lesida, siis teised eelistavad adrenaliini ja hirmutunde otsimist. Pealuudest pungil katakombidest kuni madude saareni, kogus The Culture Trip kokku need kõige õudust tekitavamad paigad.

Pariisi katakombid, Prantsusmaa

Foto: PATRICK KOVARIK / AFP/ Scanpix

Kurikuulsad Pariisi katakombid on ääritstatud pealuude ja muude inimkontidega, mis pärinevad rohkem kui kuuelt miljonilt inimeselt. Katakombid ehitati 18. sajandi lõpul, et toime tulla linna kalmistute “ülerahvastatusega”. Siit leiab eri ruumid, kuhu on kokku kogutud kondid ja kehaosad tüübi kaupa ning kahtlemata on tegemist ühe kõheda elamusega.

Nukkude saar, Mehhiko

 

#Paseando #Amigos #Xochimilco #IslaDeLasMuñecas #DiaLibre

A post shared by Yeriitza Yedaan (@yedaan72) on

Mehhiko pealinna lähistel kaunitel Xochimico saartel on üle mõistuse kõhe Isla de las Muñecas ehk nukkude saar. Siin on vanad nukud, millest paljudel on osa jäsemeid puudu või silmakoopad tühjad ning nad kõik ripuvad puude ja hoonete küljes justkui õudusfilmi stseenis. Legendi kohaselt uppus saare lähedal väike tüdruk, kelle lapsehoidja riputas tüdruku nuku üles mälestuseks. Aastatega on inimesed aga nukke järjest lisanud. Kohalike sõnul möllab nukkudes aga tüdruku vaim ning nad olevat isegi kuulnud neid üksteisele sosistamas.

Dracula loss, Rumeenia

Dracula loss
Dracula loss Foto: Brian Gibbs / Topfoto/ Scanpix

Juba pelgalt Transilvaania nimetus tekitab vaimusilmas kujutluse vereimejatest musta keepi kandvatest vampiiridest. Võta ette üks tõeline gootilik õuduspalverännak Brani lossi- hiiglaslikku keskaegsesse lossi, mis usutavasti oli Dracula inspiratsiooniks. Ära vaid unusta küüslauku kaasa võtmast.

Suitsiidimets Aokigahara, Jaapan

Aokigahara
Aokigahara Foto: Atshushi Tsukada / AP/ Scanpix

Jaapanis Fuji mäe lähistel on Aokigahara mets, mis on üks maailma kõige populaarsematest kohtadest enesetapu tegemiseks. Metsa peetakse Jaapani mütoloogias ka surnute koduks. Jaapani suitsiidiprobleem on kasvanud sedavõrd suureks, et Aokigahara metsa sisenemisel on väljas sildid, mis soovitavad inimestel abi otsida ning metsavahid teevad piirkonnas regulaarseid surnukehade otsinguid.

Madude saar, Brasiilia

 

A post shared by L (@lilitu_kali) on

Need, kes kardavad roomajaid, peaksid sellest kivisest saarest kaugele eemale hoidma. Siin elab nimelt ligi 2000-4000 kuld-odapea madu, kes on surmavalt mürgine, kuid kaitse all olev maoliik. Ilha da Queimada Grande saar on tegelikult ka hirmuotsijate jaoks suletud, esiteks külastajate endi turvalisuse huvides ja teiseks  maoliigi säilitamiseks.

Surmatee, Boliivia

Foto: DAVID MERCADO / REUTERS/ Scanpix

Jalgrattasõit maalilisel mägisel maastikul kõlab kaunis meeldivalt, kuid mitte Camino de los Yungases. Sellel kuulsal kitsarajalisel mägiteel ei ole ühtegi piiret ega muud turvaäärist ning 90-ndatel hukkus siin keskmiselt 200-300 inimest aastas. Just seetõttu hakati teerada kutsuma Surmateeks.

Trans-Allegheny vaimuhaigla, Lääne-Virginia, USA

 

A post shared by Eric Bonzar (@imperial_imagery) on

Lääne-Virginias asuv vaimuhaigla oli töös 1864 kuni 1994, kuid selle kõrgaeg (kui nii saab öelda) oli 1950-ndad, kui korraga oli haiglasse topitud 2400 patsienti vaid 250 inimesele mõeldud ruumides. Täna tehakse endisesse vaimuhaiglasse paranormaalseid ekskursioone, kus võib kuuldavasti endiselt kunagisi vaimuhaigeid kohata, kaasa arvatud väikest tüdrukut nimega Lily.

Highgate surnuaed, London, Suurbritannia

Foto: Caro / Schnitzler / Scanpix

Ühes Londoni kuulsaimas surnuaias on ligi 170 000 kadunukest, samuti on see viimseks puhkepaigaks Karl Marxile, Lucien Freudile, Christina Rossettile ja paljudele teistele. Juba 1960-ndatest alates on inimesed järjepidevalt näinud surnuaias kummituslikku kuju, keda on hakatud kutsuma Highgate vampiiriks.

Hea lootuse loss, Lõuna-Aafrika Vabariik

 

A post shared by Jarat Tours (@jarattours) on

Aafrika vanim säilinud ehitis (17. sajandil ehitatud) oli aastaid kasutusel vanglana, kus vange piinati kõikvõimalikel viisidel. Räägitakse, et isegi täna kuulevad lossivalvurid endiste vangide verdtarretavaid karjeid.

Poveglia saar, Itaalia

Poveglia
Poveglia Foto: Mike Deere / Caters News Agency/Scanpix

Ausalt öeldes oleks lihtsalt kummaline kui sellel Veneetsia lähistel asuval suletud saarel ei kummitaks. Nimelt toodi siia surema katkuhaiged (suisa kaks korda) ning 1920-ndatel kasutati seda vaimuhaiglana. Siin töötas ka arst, kes viis läbi eksperimentaalseid ja mitte alati õnnestunud lobotoomia katsetusi ning lõpuks viskus haiglatornist alla, pärast seda kui ta väitis, et Poveglia kummitused on ta hulluks ajanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles