«Reisikaja»: metsikus Ugandas tundsime mitu korda, et magamine pole hea mõte

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases saates on «Reisikajas» esmakordselt mitte üks, vaid kaks külalist. Suured reisisellid ja loodusearmastajad Jane Susi ja Tanel Tarendi jutustavad Uganda metsikust loodusest kihisevatest rahvusparkidest, kohalikust hõimupoliitikast ning oma arvukatest kohtumistest eksootiliste loomadega.

«Kidepo on savann ja savann selle kõige klassikalisemas tähenduses. Piiritult laiuvad rohuväljad suurte üksikute puudega, väga suured pühvlikarjad, kõiksorti antiloope, lõvide populatsioon on taas tõusmas. Samuti üks üliharuldane kaelkirjakute alamliik tegutseb seal,» kirjeldas Jane Uganda ehk kõige ohtlikumaks peetud, kuid eriliselt kaunist rahvusparki Kidepo. 

Samuti räägivad Jane ja Tanel linnust, kelle kurgus olev hape seedib konte, poliitilist võimu mitte omavatest kuningatest, öisest kohtumisest leopardiga ning paljust muust põnevast.

«Reisikaja» on reisiteemaline podcast, mis pakub nii ideid reisimiseks kui ka põnevamate rändude järelkaja. Saatejuht Postimehe reisiportaali toimetaja Agaate Antson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles