Puhka Eestis pakub spaade kõrval ka karujahti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhka Eesti pakub võimalusi ka jahtimiseks.
Puhka Eesti pakub võimalusi ka jahtimiseks. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Täna algava Puhka Eestis sügiskampaania käigus on suure valiku spaa- ja kultuuripakettide kõrval esindatud ka eksootilisemad pakkumised purjereisidest ning kalastusseiklustest kuni privaatsete lennureiside ja suurte kiskjate jahtimiseni välja.


Puhka Eestis sügiskampaanias, mida korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), osaleb eri- ja sooduspakettidega enam kui kakssada kodumaist turismiettevõtet.

26. septembrist 10. oktoobrini kestva kampaania veebilehel www.puhkaeestis.ee pakutavaid puhkusepakette saab soetada nii sügiseks kui ka talveks ette. Kampaaniat kaasrahastab Euroopa regionaalarengu fond.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on Eesti sihtkohana nii kohalike kui välisturistide seas sel aastal eriti populaarne. «Puhka Eestis kampaania on osutunud nii turismiettevõtete kui eestlaste seas väga populaarseks - ainuüksi tänavu on projekti veebilehte külastatud ligi 2,3 miljonit korda,» lausus ta.

Statistikaameti andmetel ööbis Eestis tänavu esimese seitsme kuuga enam kui pool miljonit siseturisti, mis on mullu sama perioodiga võrreldes 11 protsenti enam. Kõige enam kasvas tänavu siseturistide arv Tallinnas, Tartus ja Lääne-Virumaal. Viimases kahes oli siseturistide ööbimiste arv tänavu ka läbi aegade kõrgeim.

Mutso sõnul aitab kodumaal lõõgastumine ka kohalikku elu edendada. Eesti majutusettevõtetes peatus tänavu esimese seitsme kuuga kokku 1,57 miljonit sise- ja välisturisti, mis on 14 protsenti enam kui mullu samal perioodil ning ühtlasi läbi aegade parim tulemus. Välisturistide arv tõusis mullusega võrreldes 15 protsenti, ületades ühe miljoni piiri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles