Selgusid selle aasta maailma parimad lennufirmad

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mohamad Razi Bin Husin / PantherMedia / Scanpix

Lennutranspordi kvaliteediuuringutele spetsialiseerunud konsultatsioonifirma Skytrax kuulutas Farnborough lennuüritusel välja selle aasta maailma parimate lennufirmade edetabeli.

Selle aasta maailma parima lennufirma tiitli võitis Singapore Airlines ning sellele järgnesid eelmise aasta võitja Qatar Airways ja eelmisel aastal tabelireal kolmas olnud jaapanlaste firma ANA All Nippon Airways, vahendas Trip.ee. 

Eesti rahvusliku lennufirma Nordica koostööpartner LOT on oma positsiooni võrreldes eelmise aastaga korralikult tõstnud ning asub nüüd maailma parimate lennufirmade edetabelis 67. kohal. Eelmisel aastal asus LOT 79. tabelireal ning üleeelmisel aastal 92. kohal.

Suure kukkumise tegi Etihad Airways, kes langes eelmise aasta kaheksandalt tabelirealt 15. kohale. Esikümnes peale Etihadi langemise väga palju muutusi võrreldes eelmise aastaga polegi. Samuti on teinud märkimisväärse kukkumise läbi ka Turkish Airlines. Veel üleeelmisel aastal Euroopa parimaks lennufirmaks tunnistatud Turkish Airlines on langenud kahe aastaga 7. kohalt 18. kohale. 

Jätkuvalt näitavad tugevaid kohti Lufthansa gruppi kuuluvad lennufirmad. Lufthansa on juba teist aastat järjest Euroopa parim lennufirma ning kõrgetel kohtadel on nii Swiss (12) kui Austrian Airlines (16).

Maailma 20 parimat lennufirmat aastal 2018: 

Sulgudes on eelmise aasta asukoht tabelis.

1) Singapore Airlines (2)

2) Qatar Airways (1)

3) ANA All Nippon Airways (3)

4) Emirates (4)

5) EVA Air (6)

6) Cathay Pacific (5)

7) Lufthansa (7)

8) Hainan Airlines (9)

9) Garuda Indonesia (10)

10) Thai Airways (11)

11) Qantas Airways (15)

12) Swiss International Air Lines (14)

13) Japan Airlines (16)

14) China Southern Airlines (23)

15) Etihad Airways (8)

16) Austrian Airlines (17)

17) Air New Zealand (19)

18) Turkish Airlines (12)

19) KLM Royal Dutch Airlines (22)

20) Hong Kong Airlines (24)

Kogu tabel on avaldatud siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles