Trumpi lennuk lendab tavalisest reisilennukist oluliselt kiiremini

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump eralennukiga Helsingis Vantaa lennujaamas
Donald Trump eralennukiga Helsingis Vantaa lennujaamas Foto: Christine Olsson/TT / TT NEWS AGENCY/ Scanpix

Lennundusfännid mõõtsid USA president Donald Trumpi lennuki Air Force One sõidukiirust ning märkasid, et Trump jõudis sihtkohta oluliselt kiiremini kui reisilennukiga lendajad.

Kuigi Trump tuli eilseks Putiniga kohtumiseks Helsingisse, oli ta möödunud nädalal koos abikaasa Melaniaga ka Belgias ja Suurbritannias, kirjutas Mirror.co.uk. Just seal jälgisid tõelised lennundusentusiastid, kui kiiresti ikkagi USA presidenti vedav lennuk lendab. Tulemused olid tõeliselt üllatavad.

Air Force One
Air Force One Foto: Lehtikuva Lehtikuva / REUTERS/Scanpix

Lühike lend Brüsselist Londonisse tõestas täpselt, kui palju tavapärasest reisilennukist kiiremini Air Force One liikuda suudab. Nimelt jõudis USA president sihtkohta poole lühema ajaga.

Brüsselist lendab reisilennuk Londonisse ligi tunni ja 15 minutiga. Air Force One tõusis aga Brüsselist õhku kell 14.18 (Suurbritannia aja järgi 13.18) ning maandus Londonis 13.50, mis tähendab, et lennuajaks oli vaid 32 minutit.

Loomulikult ei tähenda kiirem lennuaeg vaid seda, et Air Force One lennukiirus on tavapärasest nii palju suurem. Nimelt saab president lennata mööda lühemaid lennutrajektoore, kuhu tavalennukeid ei lubatagi. 

Sellegipoolest on see ligi 282 miljonit eurot maksva Boeing VC-25A kohta võimas tulemus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles