Estouri klientidele makstakse tagasi pea 70 protsenti kaotatud summast

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estouri lett tänavusel turismimessil.
Estouri lett tänavusel turismimessil. Foto: Peeter Langovits

Tarbijakaitseameti avalike suhete juht Hanna Turetski kinnitas, et Estouri tagatisrahadest makstakse reisist ilmajäänud inimesele tagasi 68,57 protsenti reisi maksumusest.


Praeguseks on Turetski sõnul suur osa inimesi juba rahad kätte saanud. Tagastamisele kuuluvad summad kantakse tarbijate arveldusarvetele hiljemalt 23. septembriks. Raha saavad tagasi vaid need, kes tegid 24. juuliks tarbijakaitsele avalduse.

«Ja kes seks ajaks miskil põhjusel tarbijakaitsele avaldust ei teinud, need peaksid pöörduma pankrotihalduri poole,» ütles Turetski. Samas ei osanud avalike suhete juht öelda, kui suur on võimalus läbi pankrotihalduri raha tagasi saada.

«Need, kes ostsid ainult lennupiletid, need ka ei saa. See pidi olema ikkagi reisipaketina,» lisas ta.

Praeguseks on ka kõik inimesed saanud tarbijakaitselt personaalsed teatised väljamakstava summa suuruse kohta.  Samas teates on märgitud ka edasised soovituslikud juhised esialgse reisitasu ja tagatisrahast väljamakstava summa vahe hüvitamiseks pankrotimenetluses.

Tähtajaks põhjendatud nõude esitatud inimeste vahel läheb jagamisele pea kõik reisifirma tagatisrahast, mis on 200 000 eurot. Kõik reisikorraldaja Estour OÜ maksejõuetusega seonduv on täpsemalt ja detailsemalt avaldatud tarbijakaitseameti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles