Maailma kõige viletsam kruiisilaev?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea esimene kruiisilaev Mangyongbong
Põhja-Korea esimene kruiisilaev Mangyongbong Foto: SCANPIX

Põhja-Korea sai endale esimese kruiisilaeva, mis just oma välimuse ja sisemusega ei hiilga.

Mangyongbongi nime kandev laev alustas oma esmareisi sadamalinnast Rajinist, kirjutab Daily Mail.

Endisest kaubalaevast kruiisilaevaks muudetud alusel on 130 reisijat. Sihtpunktiks on Lõuna-Korea piiri lähedal asuv Kumgangi kuurort.

Laeva saatsid teele rahvalike laulude ja tantsude saatel 500 põhjakorealast.

Enne laeva lahkumist pidas kõne Rasoni, mille juurde kuulub ka Rajin, aselinnapea Hwang Chol-nam. Ta rõhutas, et kruiisilaev aitab turismi edendada.

Hwang kinnitas ka seda, et nende linn asub eritsoonis ning on viisavaba. Selle tõttu võivad ükskõik, milliste riikide kodanikud seda külastada. Kuid kruiisile saab pileti osta siiski vaid kindlatest reisifirmadest. Kruiisile ei tohi mobiiltelefone kaasa võtta.

«Erinevate riikide kodanikud, ameeriklased, jaapanlased, singapurlased võivad tulla Rasoni. Kui mõnedel välisriikide turismifirmadel on soov korraldada ekskursioone, siis tuleb neil kontakteeruda meie firmadega,» lisas Hwang.

21-tunnise kruiisi ajal liigub alus Põhja-Korea idaranniku vetes.

Kui muude riikide kruiisilaevad on üsna luksuslikud, siis Põhja-Korea laev luksusega ei hiilga. Reisijatele on väikesed kajutid, kus on üsna kõvad koid või siis madratsid põrandal.

Söögikoht näeb välja nagu söökla, mitte nagu restoran.

Põhja-Korea ametnike kinnitusel on kavas see laev luksuslikumaks muuta. Laev loodetakse teha sobivaks 900 reisijale.

Eesmärgiks on hakata korraldama suveperioodil kruiise Rasonist Kumgangi ja tagasi.

Põhja- Koreas käib siiani üsna vähe turiste. Eriti vähe on neid USAst ja Lõuna-Koreast, kuna need riigid võitlesid 1950 – 1953 Korea sõja ajal Põhja-Korea ja Hiina vastu.

Samas on hiinlaste huvi Põhja-Korea külastamise vastu kasvanud.

Esmakruiisile kutsutud Hiina Jilini provintsi hotellijuhi Wang Zhijuni arvates peaks see kruiis turistide seas üsna populaarseks saama.

Wangi sõnul peaks viiepäevase kruiisi hind jääma umbes 2000 jüaani juurde, kallima hinnaga kruiisist hiinlased huvitatud ei ole.

 New Yorgis asuva turismifirma kinnitusel sõlmis ta Põhja-Koreaga juba lepingu, et nad saaksid tegutseda Kumgangi kuurordis ning pakkuda seda kruiisi ka ameeriklastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles