Taskila: Tartu uued lennuajad sobivad sinna lendavatele ärimeestele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tero Taskila.
Tero Taskila. Foto: Laura Oks

Estonian Airi juht Tero Taskila tunnistab, et uued Tallinna-Tartu liini lennuajad ei võimalda Tartu ärimeestel hommikul kodulinnast ära minna ja õhtul naasta, kuid see-eest on need mugavad neile ettevõtjatele, kes liiguvad Tartusse.

Estonian Air tekitas tartlastes pahameelt, kui teatas, et tõstab lennuajad kaheks kuuks ümber. firma juhi Tero Taskila sõnul oli selleks aga kindel põhjus.

«Ärimeestel on Tartus raskem, kuna neil pole võimalik enam hommikul ära minna ja õhtul tagasi tulla. Samal ajal on Tartu aga palju atraktiivsem firmadele ja turistidele, kes Tartusse tulevad. Seega on ebaaus öelda, et me pole huvitatud või oleme hoolimatud selle regooni suhtes,» rääkis Taskila.

Firmajuht sõnas, et plaanivad lisada Tallinna-Tartu liinile rohkem lende, kuid selleks on tarvis leida firma, kes liinil lendamise üle võtaks.

Lennundusekspert Toomas Peterson pakkus paar nädalat tagasi ilmunud arvamusloos välja, et riik peaks maksma siseriiklike lendude opereerimise eest dotatsiooni. Küsimusele, kui EA saaks riigilt raha juurde, kas sel juhul jätkataks ise Tartusse lendamist, ütles Taskila, et riik ei tohi seda praegu teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles