USAs puhkamine tõstab enim kehakaalu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahvatlevad toidulauad võivad paari nädalaga puhkaja kehakaalule tuua paar-kolm lisakilo.
Ahvatlevad toidulauad võivad paari nädalaga puhkaja kehakaalule tuua paar-kolm lisakilo. Foto: SCANPIX

Puhkajaid varitsevad lisakilod kõige enam USAs, Kariibidel ja Prantsusmaal viibides, selgus paari tuhande briti osalusel tehtud uuringust.

Brittide puhkuseaegseid toitumisharjumusi uuris kehakaalu alandamise alal tegutsev firma Obesimed. Küsitluse tulemustest selgus, et keskmiselt võtavad inimesed kähenädalase puhkusega juurde 2,3 kilogrammi. Kui puhkusereisi sihtkohaks on aga USA, lisandub keskmiselt 3,6 kilogrammi, Kariibidel puhates 3,4 ja Prantsusmaal aega veetes 3,3 kilogrammi.

Ajalehe Daily Mail veebiversioon tõi USA puhul peamiste süüdlastena välja jänkide kombe pakkuda hiigelsuuri portsjoneid ning sealmail levinud söögikohti, kus võib sissepääsu eest tasudes süüa nii palju, kui jaksu jätkub. Kariibidel on aga hulgaliselt kuurorte, mis müüvad kõik-hinnas (sealhulgas söök-jook) puhkusepakette ning Prantsusmaa on tuntud veinide, juustude poolest, mis pole samuti sugugi kalorivaesed.

Küsitletud ise tõid välja, et puhkusega kogunenud lisakilodes on süüdi tavalisest suuremad portsjonid ning logelemine. Osa pidas süüdlaseks ka alkoholi ning kiusatust võtta lisanaps, kui juurde valamine on baarides tasuta.

Kaalukamate puhkusekohtade esikümme

1. USA 3,6 kg.

2. Kariibid 3,4 kg.

3. Prantsusmaa 3,3 kg.

4. Itaalia 3,2 kg.

5. Kreeka 3,1 kg.

6. Suurbritannia 3,1 kg.

7. Portugal 3 kg.

8. Hispaania 3 kg.

9. Türgi 2,9 kg.

10. Aafrika 2,7 kg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles