Tai kriis häirib ka naabermaal viibivaid eestlasi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid Tai pealinna Bangkoki põhilisel ehk Suvarnabhumi lennuväljal.
Lennukid Tai pealinna Bangkoki põhilisel ehk Suvarnabhumi lennuväljal. Foto: AP / Scanpix

Tais asuva Aasia ühe tuiksoone ehk Bangkoki lennujaama üleeilne sulgemine põhjustab probleeme mitte ainult Tais, vaid ka selle naaberriigis Birmas viibivatele eestlastele.


Birma pealinnas Yangonis viibiv Mait Talts peaks homme varahommikul lendama Bangkoki, kuid kuna viimastel päevadel on lennud ära jäetud, oletab ta, et tuleb hommikul nõutuna lennujaamast tagasi.

«Homme hommikul vara peame sõitma lennuväljale, et mitte kaotada lennupiletit. Ilmselt tuleme sealt sama targalt tagasi.»

Taltsi sõnul on Birmasse ehk kohalike sõjaväediktaatorite eelistatava nimetuse järgi Myanmari lõksu jääda palju hullem kui Taisse, kuna riigi poliitiline korraldus on vähem demokraatlik.

«Siin riigis on internet haruldane, mobiilivõrku pole ollagi ja kaardiga midagi maksta ei saa. Seega sõltume cashist (i. k. - sularaha),» rääkis Talts Postimees.ee'le.

Bangkokist peaks Talts koos reisikaaslase Sirje Kalatšjan-Ehantoga pühapäeval Helsingi kaudu Tallinnasse lendama, vähemalt ostetud piletite alusel.

Kui reisilistel Bangkoki jõuda ei õnnestu, üritavad nad - sõltuvalt lennufirma vastutulelikkusest - vahetada piletid ümber nii, et pääseksid koju läbi Singapuri.

Olukorda raskendab seegi, et Taltsil ja Kalatšjan-Ehantol jäid enne Birmasse sõitmist Bangkoki mõned isiklikud asjad, kuid nad on valmis vajadusel lahkuma ka nendeta.

Talts ja Kalatšjan-Ehanto on juba üle nädala viibinud Birmas, et rännata mööda legendaarse esimese Eestis tegutsenud budistliku munga Paljasjalgse Tõnissoni tegutsemispaiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles