Välisministeerium soovitab vältida Kongosse reisimist

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kongolannad.
Kongolannad. Foto: Reuters / Scanpix

Välisministeerium soovitab vältimatu vajaduseta Kongo DV-sse mitte reisida, kuna riigis valitseb püsivalt pingeline ja ebaturvaline olukord.

Eriti ohtlikuks piirkonnaks on Kongo DV ida- ja kirdeosa, kus Kongo armee ja relvastatud grupeeringute vahelise võitluse tõttu on tsiviilelanikkond välja tõrjutud.

Linnades tuleks jälgida tavapäraseid turvameetmeid. Vältige üksinda liikumist. Naised peaksid kindlasti ringi liikuma ainult saatjaga.

Majanduslanguse tõttu on kuritegevus Kongo DV-s kõrge. Tänavakuritegevus ja relvastatud röövimine on väga levinud, eriti Kinshasa supermarketite ja hotellide lähistel.

Välisministeerium soovitab autoga sõites veenduda, et uksed on lukustatud ja aknad suletud. Samuti vältida kõrvalteedel sõitmist ning parkida tasuks ainult järelvalvega aladele.

Kongo DV-s puudub usaldusväärne ühistransport. Taksosid on väga vähe (enamasti suurte hotellide juures) ning need ei vasta lääne standarditele.

Avalikes kohtades (eriti piirialadel ja militaarasutuste lähistel) ei ole soovitav pildistada. Ajakirjanikud ei tohi ilma kohalike võimude loata teha intervjuusid ega filmida.

2009. aastal kehtestati maalt lahkumise tasu. Rahvusvaheliste lendude puhul 50 dollarit ning siseriiklike lendude puhul 10 dollarit. Kongo DV lennufirmade teenuste kasutamist tuleks võimalusel vältida.

Kongo DV-s on levinud katk, kollapalavik, malaaria, marutõbi, lastehalvatus, meningiit ja koolera. 2011. aasta algusest on erinevates regioonides toimunud leetrite puhanguid ja alates juunist Chikungunya haiguse puhanguid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles